Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Задушен зелен фасул с лук, домати и риган

Задушен зелен фасул с лук, домати и риган

Задушен зелен фасул с лук, домати и риган - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 килограм зелен фасул
  • 3 домата
  • глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • по 1/2 чаена лъжица сол, риган и черен пипер


Начин на приготвяне:

Разрежете всяка от шушулките зелен боб на 2-3 парчета и бланширайте за 2-3 минути в подсолена вода.

Лука наситнете и изпържете в олио, докато стане полупрозрачен. Тогава към него прибавете нарязаните домати (обелете ги предварително), ситно накълцания чесън, подправките и задушете за 5-7 минути, без да затваряте съда с капак.

След това изсипете зеления фасул при останалите зеленчуци и задушете заедно за още 10 минути.

Ястието е готово.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиБотаникаЛюбопитно