Зелен боб с гъби и пармезан

Необходими продукти:
- 450 грама зелен боб
- 2 филийки пълнозърнест хляб (или галета)
- 1/4 чаша пресен магданоз, нарязан
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжичка чесън, наситнен
- 6 супени лъжици сирене пармезан, настърган
- 1/2 чаша лук, наситнен
- 100 грама гъби, нарязани на тънки парчета
- 1 и 1/2 супени лъжици брашно
- 1/2 чаша пилешки бульон
- 1/2 чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици сухо вино шери
- 1/2 чаена лъжица морска сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- щипка смляно индийско орехче
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Сложете решетката на фурната на най-горния ред и загрейте уреда на висока температура.
Изсипете зеления боб в тенджера с вряща вода и гответе 3 минути или докато леко омекне, след което го прехвърлете в ледена вода и отцедете.
Смелете хляба до едри трохи, изсипете в купичка заедно с магданоза, зехтина, чесъна и 2 супени лъжици пармезан, разбъркайте.
Загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин в тиган и запържете в него лука и гъбите за 8 минути. Добавете брашното и пържете 1 минута. Изсипете пилешкия бульон, прясното мляко, сухото вино и оставете сместа да къкри 3 минути, след което свалете тигана от котлона.
Изсипете в съда с млечния бульон зеления боб, останалите 4 супени лъжици пармезан, сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркайте. Поръсете равномерно със смляния хляб и запечете в загрятата фурна за 2 минути. Сервирайте със зелена салата по желание.
Приятен апетит!
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Салата от зелен фасул, спанак и домати
- Препечен зелен боб с чесън
- Печен зелен боб под хрупкава коричка с пържен лук
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
- Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
- Салата от зелен фасул с яйца и чесън
Коментари към Зелен боб с гъби и пармезан