Салата със зелен боб, риба тон и яйца
Необходими продукти:
- 220 грама зелен боб, почистен и разполовен
- 4 големи яйца (размер L)
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 2 супени лъжици оцет
- сол и черен пипер
- сърцевината на 2 марули
- 220 грама риба тон на филета от консерва
- 2 чаени чаши чери домати, разполовени
- 1/4 чаена чаша нарязани маслини
Начин на приготвяне:
Сложете вода да заври и добавете в нея лъжица сол. Бланширайте боба за 1 минута, след което го прехвърлете в студена вода с помощта на решетъчна лъжица, изчакайте 2-3 минути, прехвърлете в чиния, застлана с кухненска хартия, и го подсушете.
Върнете водата на котлона и оставете отново да заври. Сварете яйцата за около 9 минути. Прехвърлете ги в студена вода и оставете да изстинат, след което обелете и нарежете на четвъртинки.
Зехтина, горчицата, чесъна, сол и пипер комбинирайте в купа.
Марулята нарежете или накъсайте и я сложете в купата с дресинга. Разбъркайте и разпределете в 4 купички.
Във всяка сложете от рибата, доматите, зеления боб, яйцата и маслините.
Сервирайте възможно най-скоро.
Източник:
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Спагети със сметана и риба тон
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Зелен и жълт боб с чесън и лимон
- Ефектни пълнени домати с риба тон и орехи
- Запеканка от риба тон, картофи и грах
- Салата от зелен фасул с моркови
Коментари към Салата със зелен боб, риба тон и яйца