Зелен фасул с домати и чесън на фурна
Необходими продукти:
500 грама зелен фасул
150 грама чери домати
4 скилидки чесън
4 супени лъжици зехтин
125 милилитра бяло трапезно вино
сока и кората на 1 лимон
връзка магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Отрежете краищата на зеления фасул и го изсипете в подходяща форма. Прибавете чери доматите, които предварително сте разрязали на две части, скилидките чесън и зехтина. Налейте половината от бялото вино и лимоновия сок, сложете настърганата кора на цитруса и подправките. Разбъркайте всичко старателно и покрийте съда с фолио.
Поставете ястието във фурната за 10 минути, след което извадете, махнете фолиото, налейте останалото вино и върнете тавата във фурната до готовност на фасула.
Поднесете с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Вижте 5 здравни ползи от консумацията на зелен фасул
- Салата от зелен боб с нахут, орехи и сирене
- Пъстра зеленчукова салата с царевица и зелен боб
- Зелен боб с гъби, сметана и хрупкав лук
- Печен зелен боб под хрупкава коричка с пържен лук
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
- Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
Коментари към Зелен фасул с домати и чесън на фурна