Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка
Необходими продукти:
8 картофа със средна големина (общо тегло около 800-900 грама)
1 глава лук
500 грама кайма (смес или по ваш избор)
3 супени лъжици галета
2-3 супени лъжици доматено пюре
1 яйце
1 сладка чушка
кашкавал за поръсване
сол, черен пипер, зелени подправки (копър, магданоз и други) на вкус
мащерка на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Налейте вода в тенджера, подсолете и поставете върху котлона, за да заври. Картофите обелете и нарежете. Сложете ги за 5 минути във врящата вода.
През това време накълцайте лука, чушката - нарежете на малки кубчета.
Към каймата прибавете лука, яйцето, галетата и доматеното пюре. Омесете добре и подправете на вкус.
Подмажете тава с олио и в нея комбинирайте каймата и картофите.
Поръсете всичко с настърган кашкавал и изпечете ястието във вече сгорещената фурна за 30-40 минути.
То наподобява класическата мусака, но с кашкавалено покритие се получава още по-вкусно, а мащерката допълва прекрасно останалите продукти.
Добър апетит!
Снимки: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
СЛАЙСЕР ЗА КАРТОФЕНИ ПРЪЧИЦИ ALPINA
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка