Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка

Необходими продукти:
8 картофа със средна големина (общо тегло около 800-900 грама)
1 глава лук
500 грама кайма (смес или по ваш избор)
3 супени лъжици галета
2-3 супени лъжици доматено пюре
1 яйце
1 сладка чушка
кашкавал за поръсване
сол, черен пипер, зелени подправки (копър, магданоз и други) на вкус
мащерка на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Налейте вода в тенджера, подсолете и поставете върху котлона, за да заври. Картофите обелете и нарежете. Сложете ги за 5 минути във врящата вода.
През това време накълцайте лука, чушката - нарежете на малки кубчета.
Към каймата прибавете лука, яйцето, галетата и доматеното пюре. Омесете добре и подправете на вкус.
Подмажете тава с олио и в нея комбинирайте каймата и картофите.
Поръсете всичко с настърган кашкавал и изпечете ястието във вече сгорещената фурна за 30-40 минути.
То наподобява класическата мусака, но с кашкавалено покритие се получава още по-вкусно, а мащерката допълва прекрасно останалите продукти.
Добър апетит!
Снимки: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картоф
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Веган картофи с кашу сос
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Сварени пресни картофи с чесън, риган и масло
- Доматена запеканка с кюфтета
- Зеленчукова запеканка
- Картофени рулца в тесто
Коментари към Картофи на фурна с кайма, кашкавал и мащерка