Венец от кайма с бекон, лук и чесън
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша галета
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 средно голяма глава жълт лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 230 грама бекон, нарязан на ситно
- 2 големи яйца
- 1 супена лъжица сос Уорчестър
- 2 чаени лъжички сол
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 900 грама кайма /телешка, свинска или смес/
- 1/2 чаена чаша домашен кетчуп
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете дъното и стените на форма за кекс.
- В малка купа смесете галетата и прясното мляко. Разбъркайте и заделете настрана.
- Разбийте яйцата в голяма купа, използвайки вилица.
- Добавете ситно нарязаните лук, чесън и бекон. Разбъркайте за кратко.
- Прибавете сместа с галетата, соса Уорчестър, солта, ригана и черния пипер. Разбъркайте.
- Добавете каймата и я омесете за кратко, без да прекалявате.
- Прехвърлете я в подготвената форма и леко притиснете с пръсти.
- Печете в продължение на 30 минути.
- През това време покрийте дъното на тавичка с алуминиево фолио.
- Извадете формата от фурната и с помощта на нож отделете внимателно месото от стените.
- Обърнете в подготвената тава, намажете с домашния кетчуп и печете в продължение на 30 минути.
- Оставете венецът от кайма да се охлади за кратко, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Бутер баница с кайма
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
Коментари към Венец от кайма с бекон, лук и чесън