Яйчена запеканка с лук и кайма

Необходими продукти:
- 10 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- 100 грама кашкавал
- 500 грама кайма
- глава стар лук
- подправки по ваш вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата разбийте в купа, налейте прясното мляко, половината от настъргания кашкавал и предпочитани подправки. Разбъркайте.
Ситно нарязания лук запържете в олио, след това към него прибавете каймата и подправете. Изпържете я.
Разпределете я в предварително намазнена тава и залейте с яйцата.
По повърхността поръсете останалия кашкавал и изпечете в загрята при 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Панирани шницели от кайма
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Макарони с кайма и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Пълнени мини тикви
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Супа от грах с кайма и пушено сирене
- Тимбал с кайма (макаронена запеканка)
Коментари към Яйчена запеканка с лук и кайма