Яйчена запеканка с лук и кайма

Необходими продукти:
- 10 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- 100 грама кашкавал
- 500 грама кайма
- глава стар лук
- подправки по ваш вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата разбийте в купа, налейте прясното мляко, половината от настъргания кашкавал и предпочитани подправки. Разбъркайте.
Ситно нарязания лук запържете в олио, след това към него прибавете каймата и подправете. Изпържете я.
Разпределете я в предварително намазнена тава и залейте с яйцата.
По повърхността поръсете останалия кашкавал и изпечете в загрята при 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Панирани шницели от кайма
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Зеленчукова запеканка с извара
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Кошнички от кайма с плънка от кашкавал, сметана и копър
Коментари към Яйчена запеканка с лук и кайма