Яйчена запеканка с лук и кайма
Необходими продукти:
- 10 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- 100 грама кашкавал
- 500 грама кайма
- глава стар лук
- подправки по ваш вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата разбийте в купа, налейте прясното мляко, половината от настъргания кашкавал и предпочитани подправки. Разбъркайте.
Ситно нарязания лук запържете в олио, след това към него прибавете каймата и подправете. Изпържете я.
Разпределете я в предварително намазнена тава и залейте с яйцата.
По повърхността поръсете останалия кашкавал и изпечете в загрята при 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Зеленчукова запеканка с извара
- Панирани шницели от кайма
- Царевична запеканка със спанак
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
Коментари към Яйчена запеканка с лук и кайма