Яйчена запеканка с лук и кайма

Необходими продукти:
- 10 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- 100 грама кашкавал
- 500 грама кайма
- глава стар лук
- подправки по ваш вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата разбийте в купа, налейте прясното мляко, половината от настъргания кашкавал и предпочитани подправки. Разбъркайте.
Ситно нарязания лук запържете в олио, след това към него прибавете каймата и подправете. Изпържете я.
Разпределете я в предварително намазнена тава и залейте с яйцата.
По повърхността поръсете останалия кашкавал и изпечете в загрята при 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Доматена запеканка с кюфтета
- Зеленчукова запеканка
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Оризова запеканка с пилешко, зеленчуци и гъби
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Пилешки терин със зеленчуци
- Таралежчета от кайма с плънка от яйца
- Картофени прасковки
Коментари към Яйчена запеканка с лук и кайма