Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
Необходими продукти
За гнездата:
- 300 грама кайма
- 2 сварени яйца
- 50 грама хляб
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 1 глава лук
- черен пипер
- сол
- магданоз
За соса:
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица брашно
1 чаена чаша доматен сос
10 грама магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с нарязаните лук и магданоз, добавете накиснатия в млякото хляб, овкусете със сол и пипер. Оформете 4 топки от каймата, във всяка от тях направете вдлъбнатина, в която сложете по 1/2 яйце с разрязаната част надолу. Подредете ги в тава.
Следва сосът. Запържете брашното в олиото, добавете доматения сос, магданоза, сол и пипер на вкус. С получената комбинация залейте "гнездата" и ги сложете да се пекат във фурната в продължение на 25 - 30 минути. Може да поръсите с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Панирани шницели от кайма
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Елда с кайма, зеленчуци и гъби
Коментари към Гнезда от кайма с яйца в доматен сос