Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел

Необходими продукти:
500 грама листа лазаня
400 грама кайма
1 голяма глава лук
250 грама гъби
200 грама доматено пюре
50 милилитра зехтин
2 - 3 скилидки чесън
100 грама кашкавал
босилек
сол
пипер
За соса:
500 милилитра прясно мляко
100 грама масло
2 супени лъжици брашно
дафинов лист
индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна и ги изпържете в зехтина. Добавете нарязаните на кубчета гъби и задушете за 5 минути. След това сложете каймата, доматеното пюре, овкусете със сол, пипер, босилек и оставете плънката да се задушава в продължение на 40 минути.
Направете соса като първо запържите брашното в маслото. Сложете млякото да заври в отделен съд, прибавете към него малко индийско орехче и дафинов лист. След 10 минути извадете дафиновия лист. Налейте млякото в съда с брашното, бъркайки, изчакайте да заври и подсолете.
Вземете подходяща форма за печене и в нея "сглобете" лазанята, редувайки слой тесто (корите се приготвят според препоръките на опаковката), плънка, сос и така, докато се изчерпат продуктите. Поръсете с настърган кашкавал и сложете ястието да се пече във фурната при 180 градуса в продължение на 30 - 40 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Панирани шницели от кайма
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Задушен зелен грах с кайма
- Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
- Яйчена запеканка с лук и кайма
Коментари към Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел