Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби

Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби

Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица олио
  • 2 чаени чаши нарязани на филийки гъби
  • 4 чаени чаши спанак (нарежете го, ако има нужда)
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1/2 чаена чаша зеленчуков или пилешки бульон
  • 3 броя сготвени пилешки гърди
  • 3 чаени чаши сос бешамел
  • резени зряла моцарела (или кашкавал) - около 300 грама
  • кори за лазаня
  • настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото и запържете гъбите, докато покафенеят. Добавете чесъна и разбъркайте. Сложете спанака и гответе, докато омекне. Прибавете накъсано пилешкото месо и подправете. Гответе, докато течността в тигана се изпари.

Сварете корите лазаня както е указано на пакета.

Намажете дъното на правоъгълна тавичка с част от бешамел соса и отгоре подредете кори от лазаня, за да покрият тавичката. Сложете още от соса бешамел, след това добавете от пилешкото месо, покрийте с резени моцарела и поръсете с пармезан. Продължете в същия ред, докато привършат продуктите ви, като завършите с кори лазаня и бешамел накрая.

Поръсете обилно с пармезан и печете под фолио за 30 минути на 180 градуса, след което свалете фолиото и запечете до апетитна златистокафява коричка за около 5-6 минути.

Поръсете с магданоз при сервиране и изчакайте за кратко да се охлади, преди да разрежете.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно