Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица олио
- 2 чаени чаши нарязани на филийки гъби
- 4 чаени чаши спанак (нарежете го, ако има нужда)
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1/2 чаена чаша зеленчуков или пилешки бульон
- 3 броя сготвени пилешки гърди
- 3 чаени чаши сос бешамел
- резени зряла моцарела (или кашкавал) - около 300 грама
- кори за лазаня
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото и запържете гъбите, докато покафенеят. Добавете чесъна и разбъркайте. Сложете спанака и гответе, докато омекне. Прибавете накъсано пилешкото месо и подправете. Гответе, докато течността в тигана се изпари.
Сварете корите лазаня както е указано на пакета.
Намажете дъното на правоъгълна тавичка с част от бешамел соса и отгоре подредете кори от лазаня, за да покрият тавичката. Сложете още от соса бешамел, след това добавете от пилешкото месо, покрийте с резени моцарела и поръсете с пармезан. Продължете в същия ред, докато привършат продуктите ви, като завършите с кори лазаня и бешамел накрая.
Поръсете обилно с пармезан и печете под фолио за 30 минути на 180 градуса, след което свалете фолиото и запечете до апетитна златистокафява коричка за около 5-6 минути.
Поръсете с магданоз при сервиране и изчакайте за кратко да се охлади, преди да разрежете.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Карфиолена лазаня с пилешко
- Лазаня с пилешко, патладжани и млечен сос
Коментари към Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби