Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня с печурки, сос Бешамел и пармезан

Лазаня с печурки, сос Бешамел и пармезан

Лазаня с печурки, сос Бешамел и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама брашно
  • 4 яйца
  • 400 грама печурки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • 230 милилитра сос Бешамел
  • краве масло
  • настърган пармезан на вкус
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 чашка коняк


Начин на приготвяне:

Замесете тесто от брашното, яйцата, малко масло и сол (вижте и класическа рецепта за домашни кори лазаня).

Нека да престои известно време, след което разточете и разрежете на квадрати.

Гъбите обелете, разрежете на парчета и запържете до зачервяване в малко мазнина, като добавите и наситнения чесън. След това подсолете, налейте коняка и продължете да пържите, а в края на процеса изсипете накълцания магданоз.

Комбинацията смесете със соса Бешамел и подсолете.

Корите лазаня сварете в подсолена вода, в която сте добавили 2 лъжици олио, след това извадете върху чиста кърпа.

Сглобете лазанята, като редувате кора, плънка, кора... до изчерпване на продуктите. Най-отгоре поръсете с пармезана, сложете парченца масло и изпечете във фурната за 20-25 минути.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно