Лазаня с печурки, сос Бешамел и пармезан
Необходими продукти:
- 400 грама брашно
- 4 яйца
- 400 грама печурки
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица нарязан магданоз
- 230 милилитра сос Бешамел
- краве масло
- настърган пармезан на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 чашка коняк
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от брашното, яйцата, малко масло и сол (вижте и класическа рецепта за домашни кори лазаня).
Нека да престои известно време, след което разточете и разрежете на квадрати.
Гъбите обелете, разрежете на парчета и запържете до зачервяване в малко мазнина, като добавите и наситнения чесън. След това подсолете, налейте коняка и продължете да пържите, а в края на процеса изсипете накълцания магданоз.
Комбинацията смесете със соса Бешамел и подсолете.
Корите лазаня сварете в подсолена вода, в която сте добавили 2 лъжици олио, след това извадете върху чиста кърпа.
Сглобете лазанята, като редувате кора, плънка, кора... до изчерпване на продуктите. Най-отгоре поръсете с пармезана, сложете парченца масло и изпечете във фурната за 20-25 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnodom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Лазаня приготвена в микровълнова фурна
- Кето лазаня с телешка кайма
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Лазаня с хрупкав бекон и яйца
- Лазаня със спанак, сирена и сос бешамел
- Мързелива лазаня с шунка, тиквички и домати
- Лазаня със спанак, три вида сирене и цели кюфтенца
Коментари към Лазаня с печурки, сос Бешамел и пармезан