Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня на розички с броколи, пиле и сос Алфредо

Лазаня на розички с броколи, пиле и сос Алфредо

Лазаня на розички с броколи, пиле и сос Алфредо - изображение

Представяме ви още един начин да приготвите лазаня по разнообразен и различен начин. Розичките с броколи и нежен сос ще ви очароват. Вижте как да сготвите ястието.

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши сготвено пилешко месо (250 грама)
  • 2 чаени чаши броколи (300 грама)
  • 2 чаени чаши настъргана моцарела (200 грама)
  • 1 /2 чаена чаша пармезан (50 грама)
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/ 2 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 2 чаени чаши сос Алфредо
  • 12 кори за лазаня (предварително сварени)
  • 1 чаена лъжица магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и напръскайте тава с падащо дъно с диаметър 23 см с готварски спрей (или намажете с мазнина).

Накъсайте пилето на дребно и нарежете броколите на ситно. Смесете ги в голяма купа, добавете половината моцарела, пармезана и подправките. Излейте половината от соса Алфредо и разбъркайте.

Вземете една кора за лазаня и я намажете цялата със сместа. Завийте на руло и разрежете през средата напречно.

лазаня

Подредете парчетата изправени в тавичката, плътно едно до друго. Повторете процедурата с всички кори. Поръсете с останалата моцарела и запечете за 20 минути, докато сиренето започне да покафенява.

Поръсете с магданоза и свалете пръстена на тавичката. Поднесете останалия леко затоплен Алфредо сос.

Насладете им се веднага!

лазаня

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаХранене при...ДиетиНовиниБотаника