Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Палачинкова лазаня с гъби, кайма и кашкавал

Палачинкова лазаня с гъби, кайма и кашкавал

Палачинкова лазаня с гъби, кайма и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


за палачинките

 

  • 5 яйца
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 3-4 супени лъжици брашно
  • масло за печене

 

за плънката

 

  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 1 настърган морков
  • 400 грама овкусена кайма
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1 супена лъжица доматена паста
  • 300 грама пресни печурки
  • 2 стръка пресен копър
  • 200 грама настърган кашкавал
  • сол, черен пипер
  • 50 милилитра сметана за готвене

 

Начин на приготвяне:

 

В купа разбийте яйцата, добавете солта, захарта, прясното мляко и брашното. Разбъркайте продуктите до хомогенност, намаслете тиган и го сгорещете. Загребете от сместа с помощта на черпак и изпечете палачинки.

Оставете настрана и в същия тиган запържете лука. Доматената паста и моркова. Добавете каймата, чесъна и гъбите. Раздробете мляното месо, наливайки сметаната и една супена лъжица вода. Подправете плънката с нарязан пресен копър, сол и черен пипер.

Разбъркайте и задушете за 2-3 минутки, охладете. В тава, застлана с лист пергамент, сложете палачинка, разпределете част от плънката, покрийте с втора и продължете реда, завършвайки с палачинка. Поръсете с настъргания кашкавал, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Охладете, разрежете и поднесете ястието топло.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: innocentdelight.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаникаЗдравни съветиСнимки