Палачинкова лазаня с гъби, кайма и кашкавал
Необходими продукти:
за палачинките
- 5 яйца
- 300 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 3-4 супени лъжици брашно
- масло за печене
за плънката
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 1 настърган морков
- 400 грама овкусена кайма
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 супена лъжица доматена паста
- 300 грама пресни печурки
- 2 стръка пресен копър
- 200 грама настърган кашкавал
- сол, черен пипер
- 50 милилитра сметана за готвене
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцата, добавете солта, захарта, прясното мляко и брашното. Разбъркайте продуктите до хомогенност, намаслете тиган и го сгорещете. Загребете от сместа с помощта на черпак и изпечете палачинки.
Оставете настрана и в същия тиган запържете лука. Доматената паста и моркова. Добавете каймата, чесъна и гъбите. Раздробете мляното месо, наливайки сметаната и една супена лъжица вода. Подправете плънката с нарязан пресен копър, сол и черен пипер.
Разбъркайте и задушете за 2-3 минутки, охладете. В тава, застлана с лист пергамент, сложете палачинка, разпределете част от плънката, покрийте с втора и продължете реда, завършвайки с палачинка. Поръсете с настъргания кашкавал, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Охладете, разрежете и поднесете ястието топло.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: innocentdelight.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Палачинки без яйца
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинките на баба
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Лазаня със спанак и шунка
- Картофена лазаня със спанак и кашкавал
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
Коментари към Палачинкова лазаня с гъби, кайма и кашкавал