Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Печурки с ориз и кромид

Печурки с ориз и кромид

Печурки с ориз и кромид - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз
  • 350 милилитра вода
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 50 милилитра олио
  • 150 грама печурки
  • 1 глава кромид
  • подправки на вкус
  • 1-2 скилидки чесън


Начин на приготвяне:

Измийте ориза, залейте го с вода, добавете солта, 1 супена лъжица от олиото, подправки по избор и сложете на силен огън, докато кипне. Тогава намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и варете зрънцата в продължение на 20 минути.

Когато свалите тенджерата от огъня, не я отваряйте, оставете ориза да престои под капак 15 минути.

Нарежете кромида ситно, изпържете го в останалото олио, добавете разрязаните на четири гъби и пържете до готовност. Подправете в края на процеса, когато сложете и чесъна, нарязан на плочки.

Време е да смесите ориза и печурките. Разбъркайте, пържете заедно още 3 минути и може да сервирате ястието.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиНовиниСъставкиДиетиХранене при...ВидеоПсихологияЛайфстайлПроизводителиИсторияКлинични пътекиАлт. медицинаЛечения