Печурки с ориз и кромид
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз
- 350 милилитра вода
- 1/2 чаена лъжица сол
- 50 милилитра олио
- 150 грама печурки
- 1 глава кромид
- подправки на вкус
- 1-2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, залейте го с вода, добавете солта, 1 супена лъжица от олиото, подправки по избор и сложете на силен огън, докато кипне. Тогава намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и варете зрънцата в продължение на 20 минути.
Когато свалите тенджерата от огъня, не я отваряйте, оставете ориза да престои под капак 15 минути.
Нарежете кромида ситно, изпържете го в останалото олио, добавете разрязаните на четири гъби и пържете до готовност. Подправете в края на процеса, когато сложете и чесъна, нарязан на плочки.
Време е да смесите ориза и печурките. Разбъркайте, пържете заедно още 3 минути и може да сервирате ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
ПАУЪР ОФ НЕЙЧЪР ЕЛЕКТРОЛИТИ БРАТ ДИЕТА прах за перорален разтвор * 12
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA ДУШ ГЕЛ С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 500 мл
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР МИСТ ЗА ЛИЦЕ ЗА ДЪЛБОКА ХИДРАТАЦИЯ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Седемдневна оризова диета
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Двуспорова печурка
- Как да си направим оризово лепило?
- Горска печурка, Кафява горска печурка
- Дребна печурка, Пеперуда
Коментари към Печурки с ориз и кромид