Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Ориз с печурки и маслини

Ориз с печурки и маслини

Ориз с печурки и маслини - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама печурки или други гъби по избор
  • 1 глава кромид лук
  • 1 морков
  • 200 грама ориз
  • 1/2-1 чаена чаша маслини или на вкус
  • 2 супени лъжици соев сос
  • куркума, сол и други подправки на вкус
  • олио за пържене на вкус
  • 400 милилитра гореща вода


Начин на приготвяне:

В дълбок съд с дебело дъно налейте малко олио и поставете върху котлона. Почистете и нарежете гъбите, изсипете ги в мазнината и пържете до изпаряване на течността.

Лука нарежете на кубчета, моркова настържете и добавете първо лука при печурките, а пет минути по-късно сложете и моркова. Налейте соевия сос и задушете продуктите за 5 минути.

Следват маслините, след минута и ориза (измийте го предварително). Подправете на вкус и залейте всичко с горещата вода.

Затворете съда с капак и оставете на тих огън до готовност на ориза. Тогава изключете котлона и оставете ястието под капак за 15-20 минути.

Когато разпределите в чинии, може да украсите с магданоз.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиНовиниСъставкиДиетиВидеоХранене при...ПсихологияЛайфстайлПроизводителиИсторияАлт. медицинаКлинични пътекиЛечения