Ориз с печурки и маслини
Необходими продукти:
- 250 грама печурки или други гъби по избор
- 1 глава кромид лук
- 1 морков
- 200 грама ориз
- 1/2-1 чаена чаша маслини или на вкус
- 2 супени лъжици соев сос
- куркума, сол и други подправки на вкус
- олио за пържене на вкус
- 400 милилитра гореща вода
Начин на приготвяне:
В дълбок съд с дебело дъно налейте малко олио и поставете върху котлона. Почистете и нарежете гъбите, изсипете ги в мазнината и пържете до изпаряване на течността.
Лука нарежете на кубчета, моркова настържете и добавете първо лука при печурките, а пет минути по-късно сложете и моркова. Налейте соевия сос и задушете продуктите за 5 минути.
Следват маслините, след минута и ориза (измийте го предварително). Подправете на вкус и залейте всичко с горещата вода.
Затворете съда с капак и оставете на тих огън до готовност на ориза. Тогава изключете котлона и оставете ястието под капак за 15-20 минути.
Когато разпределите в чинии, може да украсите с магданоз.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ФИТО SOFTNESS СУХ ШАМПОАН ЗА КОСА 75 мл
ПРОМОСУЛФОРАФАН капсули 20 мг * 120 DOUBLE WOOD 27222
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Ориз с печурки и маслини