Фиде с ориз, гъби, чесън, лук и вино
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз басмати
- 1 чаена чаша фиде
- зехтин за запръжка
- 200 грама печурки
- 100 грама заквасена сметана
- 2 глави бял лук
- 1 глава млечен чесън
- сол, черен пипер
- 70 милилитра бяло вино
- половин връзка пресен магданоз
- 1/2 чаена лъжичка куркума
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и запържете нарязан на полумесеци лук. Прибавете целите скилидки чесън, нарязаните гъби и добавете куркумата.
Подправете със сол, чесън, нарязан ситно магданоз и сложете ориза и фидето. Налейте около 600 милилитра вода, вино и оставете ястието да ври на слаб огън.
Разбърквайте периодично и след като течността се абсорбира подправете със заквасената сметана. Свалете от котлона, разсипете порции и поднесете ястието топло.
Добър апетит!
Източник: www.cookingfromheart.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Фиде с ориз, гъби, чесън, лук и вино