Фиде с ориз, гъби, чесън, лук и вино
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз басмати
- 1 чаена чаша фиде
- зехтин за запръжка
- 200 грама печурки
- 100 грама заквасена сметана
- 2 глави бял лук
- 1 глава млечен чесън
- сол, черен пипер
- 70 милилитра бяло вино
- половин връзка пресен магданоз
- 1/2 чаена лъжичка куркума
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и запържете нарязан на полумесеци лук. Прибавете целите скилидки чесън, нарязаните гъби и добавете куркумата.
Подправете със сол, чесън, нарязан ситно магданоз и сложете ориза и фидето. Налейте около 600 милилитра вода, вино и оставете ястието да ври на слаб огън.
Разбърквайте периодично и след като течността се абсорбира подправете със заквасената сметана. Свалете от котлона, разсипете порции и поднесете ястието топло.
Добър апетит!
Източник: www.cookingfromheart.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ползи и вреди на червения лук
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Оризови спагети
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Фиде с ориз, гъби, чесън, лук и вино