Фиде с ориз, гъби, чесън, лук и вино

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз басмати
- 1 чаена чаша фиде
- зехтин за запръжка
- 200 грама печурки
- 100 грама заквасена сметана
- 2 глави бял лук
- 1 глава млечен чесън
- сол, черен пипер
- 70 милилитра бяло вино
- половин връзка пресен магданоз
- 1/2 чаена лъжичка куркума
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и запържете нарязан на полумесеци лук. Прибавете целите скилидки чесън, нарязаните гъби и добавете куркумата.
Подправете със сол, чесън, нарязан ситно магданоз и сложете ориза и фидето. Налейте около 600 милилитра вода, вино и оставете ястието да ври на слаб огън.
Разбърквайте периодично и след като течността се абсорбира подправете със заквасената сметана. Свалете от котлона, разсипете порции и поднесете ястието топло.
Добър апетит!
Източник: www.cookingfromheart.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лучени кръгчета на скара
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
Коментари към Фиде с ориз, гъби, чесън, лук и вино