Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Фиде с пилешко и пармезан

Фиде с пилешко и пармезан

Фиде с пилешко и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 220 грама фиде
  • 1 / 2 чаена чаша фиде
  • 1/ 2 чаена чаша брашно
  • 4 чаени чаши прясно мляко
  • 1/ 2 чаена чаша сухо бяло вино
  • 2 супени лъжици сух пилешки бульон
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 2 чаени чаши настърган пармезан
  • 4 чаени чаши сварено пилешко месо
  • 1 буркан (170 грама) мариновани нарязани гъби
  • 3/4 чаена чаша бадеми

Начин на приготвяне:

Сварете фидето, докато омекне.

Докато се вари пастата, разтопете маслото и добавете брашното. Разбъркайте, след което прибавете прясното мляко и виното. Оставете соса за 10 минути да ври, докато се получи гладна текстура. Подправете с бульона, сол и сложете 1 чаена чаша от пармезана.

Свалете соса от котлона и добавете накъсаното пилешко месо, нарязаните гъби и горещото фиде.

Прехвърлете сместа в тава, поръсете с останалите пармезан и бадемите. Печете 35 минути на 170 градуса, докато сиренето започне да се топи.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ДиетиНовиниАнкети