Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле с ориз и кейл

Пиле с ориз и кейл

Пиле с ориз и кейл - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаша жасминов ориз или дългозърнест
  • сол
  • 4 пилешки бутчета
  • 2 супени лъжици + 1/4 чаена чаша олио
  • 6 стръка зелен лук, нарязани на тънко
  • 2,5 сантиметра корен джинджифил, нарязан на ситно
  • 3 тънко нарязани скилидки чесън
  • 2 връзки кейл, нарязани
  • 1/2 чаена чаша пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Оризът изплакнете, като го разтривате с ръцете си, за да изпадне от него нишестето. Когато водата стане чиста, отцедете. Сложете го да се свари с щипка сол и 1 чаена чаша вода. Покрийте и намалете температурата, нека къкри за 20 минути. Свалете от котлона и разбъркайте с вилица.

загрейте фурната на 220 градуса. Подправете пилешкото месо със сол.

В огнеупорен чугунен тиган загрейте 2 супени лъжици олио и изпържете пилешкото с кожата на долу, докато стане златистокафяво и хрупкаво - за около 7-9 минути. Прехвърлете тигана с месото във фурната и печете за още 8-19 минути, след което обърнете месото с кожата нагоре и продължете да печете за още 5 минути. Прехвърлете месото върху решетка с кожата на горе. Тиганът запазете (увийте с хартия дръжката му, за да не забравите, че е гореща).

В касерола изпържете лука в 1/4 чаена чаша олио, добавете джинджифила и прехвърлете в купичка, подправете със сол и оставете да се охлади.

В тигана запържете чесъна, като разбърквате от време на време за около 2 минути. Добавете листата кейл и след като се стопят сипете бульона, гответе за около 3 минути, като от дъното на тигана изстържете всички остатъци от месото при печене.

Добавете ориза и продължете готвенето, докато течността се абсорбира. Подправете със сол

Сервирайте ориза в голяма чиния, отгоре сложете пилешкото месо, а него полейте със соса от зелен лук.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...АнкетиНовиниВидеоБотаникаСнимкиЛечения