Пиле с ориз и кейл
Необходими продукти:
- 3/4 чаша жасминов ориз или дългозърнест
- сол
- 4 пилешки бутчета
- 2 супени лъжици + 1/4 чаена чаша олио
- 6 стръка зелен лук, нарязани на тънко
- 2,5 сантиметра корен джинджифил, нарязан на ситно
- 3 тънко нарязани скилидки чесън
- 2 връзки кейл, нарязани
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Оризът изплакнете, като го разтривате с ръцете си, за да изпадне от него нишестето. Когато водата стане чиста, отцедете. Сложете го да се свари с щипка сол и 1 чаена чаша вода. Покрийте и намалете температурата, нека къкри за 20 минути. Свалете от котлона и разбъркайте с вилица.
загрейте фурната на 220 градуса. Подправете пилешкото месо със сол.
В огнеупорен чугунен тиган загрейте 2 супени лъжици олио и изпържете пилешкото с кожата на долу, докато стане златистокафяво и хрупкаво - за около 7-9 минути. Прехвърлете тигана с месото във фурната и печете за още 8-19 минути, след което обърнете месото с кожата нагоре и продължете да печете за още 5 минути. Прехвърлете месото върху решетка с кожата на горе. Тиганът запазете (увийте с хартия дръжката му, за да не забравите, че е гореща).
В касерола изпържете лука в 1/4 чаена чаша олио, добавете джинджифила и прехвърлете в купичка, подправете със сол и оставете да се охлади.
В тигана запържете чесъна, като разбърквате от време на време за около 2 минути. Добавете листата кейл и след като се стопят сипете бульона, гответе за около 3 минути, като от дъното на тигана изстържете всички остатъци от месото при печене.
Добавете ориза и продължете готвенето, докато течността се абсорбира. Подправете със сол
Сервирайте ориза в голяма чиния, отгоре сложете пилешкото месо, а него полейте със соса от зелен лук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Пиле с ориз и кейл