Пилешки пилаф в гювече
Необходими продукти:
1 пилешко бутче
1 морков
1 глава лук
6 супени лъжици ориз
сол на вкус
олио
подправки за пиле на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте бутчето, нарежете го на парчета, овкусете с подправките за пиле.
Нагорещете олиото в подходящ съд и в него задушете месото.
Настържете моркова на едро ренде, добавете при пилешкото. След това нарежете лука на ситно, сложете и него в тигана.
Нека всичко се задушава до готовност.
Разпределете ориза в две гювечета, след това разделете и задушеното месо със зеленчуците, налейте вода, чието ниво да бъде 2 - 3 сантиметра над ориза.
Сложете сол на вкус, затворете гювечетата с капаци и поставете във фурната за 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Как и колко да варим различните видове месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Оризови спагети
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
Коментари към Пилешки пилаф в гювече