Бабиният гювеч

Необходими продукти:
- 4 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 150 грама сварен или замразен грах
- 1 нарязан на кубчета морков
- 1 червена чушка, почистена и нарязана ситно
- 400-500 грама свинско или телешко месо
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 200 милилитра доматен сок
- 1 щипка захар
- сол, черен пипер
- 2-3 зрънца бахар
- 1 дафинов лист
- зехтин или масло за запръжка
- 1 чаена чаша червено вино
- 1 супена лъжица брашно
- 2-3 стръка нарязан керевиз
за тестото
- 500 грама брашно
- 250-300 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Пригответе глинен гювеч, в купа комбинирайте брашното с водата и пригответе тесто. С негова помощ ще затворите гювеча непосредствено преди печене. В тенджера сгорещете мазнината и запържете месото. След готовност отцедете и го сложете в гювеча.
В останалото масло сотирайте лука, морковите, граха, картофите, чушката и подправете с червен пипер, сол и черен пипер. Налейте доматения сок, поръсете със захарта, бахара, керевиза, разбъркайте и добавете дафиновия лист.
Комбинирайте виното с брашното и налейте към зеленчуковата смес. Изсипете я в гювеча и покрийте с капака. От тестото оформете фитил, дълъг толкова, колкото да обхване широката част на съда. Притиснете тестото, така че да запечата двете части на гювеча и загрейте фурната на 170 градуса. Изпечете ястието в продължение на час и половина. След готовност охладете, премахнете тестото, разпределете порции и поднесете.
Да ви вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник и снимки: www.istockphoto.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
Коментари към Бабиният гювеч