Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Бабиният гювеч

Бабиният гювеч

от 25 сеп 2017г.
Бабиният гювеч - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:


  • 4 картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 150 грама сварен или замразен грах
  • 1 нарязан на кубчета морков
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана ситно
  • 400-500 грама свинско или телешко месо
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 200 милилитра доматен сок
  • 1 щипка захар
  • сол, черен пипер
  • 2-3 зрънца бахар
  • 1 дафинов лист
  • зехтин или масло за запръжка
  • 1 чаена чаша червено вино
  • 1 супена лъжица брашно
  • 2-3 стръка нарязан керевиз

 

за тестото

 

  • 500 грама брашно
  • 250-300 милилитра вода

 

Начин на приготвяне:

 

Пригответе глинен гювеч, в купа комбинирайте брашното с водата и пригответе тесто. С негова помощ ще затворите гювеча непосредствено преди печене. В тенджера сгорещете мазнината и запържете месото. След готовност отцедете и го сложете в гювеча.

В останалото масло сотирайте лука, морковите, граха, картофите, чушката и подправете с червен пипер, сол и черен пипер. Налейте доматения сок, поръсете със захарта, бахара, керевиза, разбъркайте и добавете дафиновия лист.

Комбинирайте виното с брашното и налейте към зеленчуковата смес. Изсипете я в гювеча и покрийте с капака. От тестото оформете фитил, дълъг толкова, колкото да обхване широката част на съда. Притиснете тестото, така че да запечата двете части на гювеча и загрейте фурната на 170 градуса. Изпечете ястието в продължение на час и половина. След готовност охладете, премахнете тестото, разпределете порции и поднесете.

Да ви вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник и снимки: www.istockphoto.com

Още по темата:
  • Пилешки пилаф в гювече Пилешки пилаф в гювече
  • Боб с месо в гювече Боб с месо в гювече
  • Задушени зеленчуци в гърне Задушени зеленчуци в гърне
  • Рибени гювечета с масло и зеленчуци Рибени гювечета с масло и зеленчуци
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
147.00лв.

РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл

Безплатна доставка за България!
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
6.30лв.

МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА

ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
6.10лв.

ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г

Коментари към Бабиният гювеч

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бабиният гювеч
    www.framar.bg 
    на 19 May 2025 в 05:49
    Коментирайте "Бабиният гювеч"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Как и колко да варим различните зеленчуци
  • Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
  • Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
  • Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
  • Диета Карнивор - основана единствено на месо
  • Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2062 дни, 14 часа и 3 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2175 дни, 18 часа и 13 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 2 дни, 17 часа и 54 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 8 часа и 54 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 9 часа и 5 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 9 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival