Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пилаф с пъстърва

Пилаф с пъстърва

от 20 март 2014г.
Пилаф с пъстърва - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

250 грама ориз тип Басмати

250 грама пъстърва (може и повече)

250 грама моркови

1 глава лук

подправки: шафран, смес от различни видове пипер

шамфъстъци, сусам

70 - 80 милилитра зехтин/олио

лимонов сок

соев сос

Начин на приготвяне:

Мариновайте рибата в лимоновия сок и соевия сос за няколко часа, за да се премахне специфичният аромат. Залейте шафрана с гореща вода и оставете да се напои.

Изпържете рибата (нарязана на парчета) в нагорещеното олио на средна температура. Изпържете до почти пълна готовност и оставете на страна.

Изпържете нарязания на едро лук, към него добавете морковите (на сламки), изпържете за кратко, залейте с вода и оставете на котлона в продължение на 15 минути. През това време измийте ориза и го залейте с вода. Подгответе и шамфъстъците.

Добавете ориза към зеленчуците и добавете настойката от шафрана (прецедете я). Налейте гореща вода, чието ниво да бъде 2 - 3 сантиметра над ориза. Поставете всичко на силен огън, докато се изпари водата. Отгоре разпределете рибата и поръсете със смлян пипер. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 20 минути.

През това време изпечете сусама в сух тиган, докато се появи вкусен аромат.

В чиния сложете ориза, върху него морковите (може да ги смесите), шамфъстъците. Рибата поръсете със сусама, лукът се е "стопил".

Добър апетит!

Още по темата:
  • Петел с леща, ориз и зеленчуци Петел с леща, ориз и зеленчуци
  • Пилаф с пилешко, нахут и чесън Пилаф с пилешко, нахут и чесън
  • Пилешки пилаф в гювече Пилешки пилаф в гювече
  • Пилаф с гъби и чесън Пилаф с гъби и чесън
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
37.50лв.

НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90

ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
3.80лв.

ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл

ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
6.10лв.

ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г

СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
8.20лв.

СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл

ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
79.70лв.

ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60

ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл
45.40лв.

ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл

Коментари към Пилаф с пъстърва

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилаф с пъстърва
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 11:21
    Коментирайте "Пилаф с пъстърва"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Див морков
  • Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
  • Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
  • Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
  • Огретен от тиквички с ориз
  • Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
  • Ориз с лук и масло
  • Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
  • Оризът ще е по-малко калоричен, ако се изстудява след готвене
  • Морковите като средство за отслабване - за и против
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2107 дни, 19 часа и 34 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2220 дни, 23 часа и 45 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 5 дни, 19 часа и 32 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 12 часа и 13 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 19 дни, 19 часа и 4 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 2 часа и 5 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛИВСАНЕ ПРЕМИУМ СЕНЗИТИВ ПЛАСТИРИ 2 размера * 20

ШИПКА С КАРАМФИЛ 150 г БИОНИА

ЛАМИЗИЛ спрей за кожа, разтвор 15 мл

БЛЕНД-А-ДЕНТ ЛЕПИЛО ПРОТЕЗИ ПЛЮС С/У ОСТАТЪЧНА ХРАНА 40гр.

БЛЕНД-А-ДЕНТ ЛЕПИЛО ПРОТЕЗИ ПЛЮС СИЛНА ФИКСАЦИЯ 40гр.

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 10:32:41

УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: Дида от 03 юли 2025г. в 06:55:06

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 21:34:27

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: В12 от 02 юли 2025г. в 20:39:41

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 20:27:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival