Пилаф с пъстърва

Необходими продукти:
250 грама ориз тип Басмати
250 грама пъстърва (може и повече)
250 грама моркови
1 глава лук
подправки: шафран, смес от различни видове пипер
шамфъстъци, сусам
70 - 80 милилитра зехтин/олио
лимонов сок
соев сос
Начин на приготвяне:
Мариновайте рибата в лимоновия сок и соевия сос за няколко часа, за да се премахне специфичният аромат. Залейте шафрана с гореща вода и оставете да се напои.
Изпържете рибата (нарязана на парчета) в нагорещеното олио на средна температура. Изпържете до почти пълна готовност и оставете на страна.
Изпържете нарязания на едро лук, към него добавете морковите (на сламки), изпържете за кратко, залейте с вода и оставете на котлона в продължение на 15 минути. През това време измийте ориза и го залейте с вода. Подгответе и шамфъстъците.
Добавете ориза към зеленчуците и добавете настойката от шафрана (прецедете я). Налейте гореща вода, чието ниво да бъде 2 - 3 сантиметра над ориза. Поставете всичко на силен огън, докато се изпари водата. Отгоре разпределете рибата и поръсете със смлян пипер. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 20 минути.
През това време изпечете сусама в сух тиган, докато се появи вкусен аромат.
В чиния сложете ориза, върху него морковите (може да ги смесите), шамфъстъците. Рибата поръсете със сусама, лукът се е "стопил".
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
НУТРАВИТА РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки * 120
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА-3 РИБЕНО МАСЛО дражета * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба на пара с домати и чесън
- Салата от моркови и краставици
- Млечна оризова каша
- Задушена риба в бяло вино със зеленчуци
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- Мляко с ориз
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
Коментари към Пилаф с пъстърва