Пилаф с пилешко, нахут и чесън

Необходими продукти:
1 килограм пилешко месо
1 чаена чаша кръглозърнест ориз
1 чаена чаша нахут
1 глава лук
1 малка чушка
1 морков по желание
5 скилидки чесън
1/3 чаена лъжица смлян кориандър
1 чаена лъжица куркума
1/3 чаена лъжица смлян карамфил
5 зърна черен пипер
6 супени лъжица растителна мазнина
сол на вкус
пилешки или зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Накиснете предварително нахута в студена вода за една нощ, след това сварете до готовност. Измийте ориза и го залейте с чиста вода за 30 минути, отцедете течността.
Нарежете пилешкото на парчета, които запържете до образуването на коричка в нагорещената мазнина и извадете в чиния.
Моркова нарежете на ивици, чушката - на кубчета, лука накълцайте на ситно. Изпържете зеленчуците в олиото, в което приготвихте месото по-рано.
Изсипете пилешкото в тенджера, добавете зеленчуците, нарязания чесън, подправките и ориза, а нахута сложете най-отгоре.
Залейте всичко със зеленчуков или пилешки бульон и задушете до готовност на ориза.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Как и колко да варим различните видове месо
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
Коментари към Пилаф с пилешко, нахут и чесън