Пилаф с пилешко, нахут и чесън
Необходими продукти:
1 килограм пилешко месо
1 чаена чаша кръглозърнест ориз
1 чаена чаша нахут
1 глава лук
1 малка чушка
1 морков по желание
5 скилидки чесън
1/3 чаена лъжица смлян кориандър
1 чаена лъжица куркума
1/3 чаена лъжица смлян карамфил
5 зърна черен пипер
6 супени лъжица растителна мазнина
сол на вкус
пилешки или зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Накиснете предварително нахута в студена вода за една нощ, след това сварете до готовност. Измийте ориза и го залейте с чиста вода за 30 минути, отцедете течността.
Нарежете пилешкото на парчета, които запържете до образуването на коричка в нагорещената мазнина и извадете в чиния.
Моркова нарежете на ивици, чушката - на кубчета, лука накълцайте на ситно. Изпържете зеленчуците в олиото, в което приготвихте месото по-рано.
Изсипете пилешкото в тенджера, добавете зеленчуците, нарязания чесън, подправките и ориза, а нахута сложете най-отгоре.
Залейте всичко със зеленчуков или пилешки бульон и задушете до готовност на ориза.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как и колко да варим различните видове месо
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Пилаф с пилешко, нахут и чесън