Ориз с пилешко месо и царевица

Необходими продукти:
1 парче пилешки гърди
3/4 чаша ориз (Басмати)
1/2 чаша прясна царевица
1 см пресен джинджифил (коренище)
1-2 с. л. олио
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете корена джинджифил и го настържете на ситно. Нарежете пилешките гърди на кубчета 1х1 см, смесете ги с джинджифила и оставете за 1 час в хладилник. Нагорещете олиото в дълбок тиган и бързо запържете месото. То трябва да остане розово вътре, но отвън да се образува коричка. Прибавете ориза към него и пържете около 5 минути, разбърквайки. Сега е времето да прибавите царевичните зърна в тигана. Разбъркайте, налейте вода (1,5 чаша), оставете да заври, посолете. Намалете огъня, затворете съда с капак и оставете на котлона за около 10 минути. Получава се много вкусен ориз.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Как и колко да варим различните видове месо
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Как да си направим оризово лепило?
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Пържени пилешки трътки с подправки
Коментари към Ориз с пилешко месо и царевица