Пица с пилешко и царевица
Необходими продукти
За тестото:
1 чаена чаша вода
2 яйца
2 супени лъжици захар
сол на вкус
4 чаени чаши брашно
50 грама масло
10 грама мая
За плънката:
100 грама сварено пилешко месо
кетчуп или доматено пюре за намазване на блата
консервирана царевица на вкус
100 грама кашкавал
пресен магданоз за поръсване.
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топла вода, добавете яйцата, захарта, сол, разтопеното масло и разбийте. След това прибавете брашното и замесете тесто. Оставете го на топло място за два часа, след което разделете на 4 части.
Разпределете в подходящ съд за печене, намажете с кетчуп, сложете свареното накъсано месо, царевица и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете пицата (може няколко) във фурната при температура от 180 градуса в продължение на 15 - 20 минути.
Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ИГРАЧКА - ПИЦА 77022
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ КОМПЛЕКТ ПРОДУКТИ ЗА ПИЦА 13974
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ - ПИЦА 10167
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как и колко да варим различните видове месо
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Тутманик
Коментари към Пица с пилешко и царевица