Пица от тиквички с пилешко, кашкавал и чесън
Необходими продукти:
1 килограм тиквички
2 яйца
500 грама пилешко филе
100 грама кашкавал
3 домата
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1/4 чаена чаша прясно мляко
5 супени лъжици брашно
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина около 0,5 см, оваляйте ги в брашно и след това потопете в разбитите яйца. Изпържете ги в нагорещено олио от двете страни. Изваждайте ги върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Нарежете лука на тънки полукръгчета, доматите на тънки кръгчета, моркова настържете, чесъна намачкайте. Сварете месото в подсолена вода (може да запържите леко след това, ако желаете).
Намажете дъното на форма за печене с масло и подредете два слоя от тиквичките. Отгоре разпределете месото, нарязано на тънки парчета. Следват лука, моркова и кръгчетата домати.
Разбийте остатъка от яйцата заедно с млякото и настъргания кашкавал и с получената смес полейте пицата. Сложете я да се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 20 - 25 минути (нека се образува златиста коричка).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ИГРАЧКА - ПИЦА 77022
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ КОМПЛЕКТ ПРОДУКТИ ЗА ПИЦА 13974
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ - ПИЦА 10167
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните видове месо
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
Коментари към Пица от тиквички с пилешко, кашкавал и чесън