Пица от тиквички с пилешко, кашкавал и чесън

Необходими продукти:
1 килограм тиквички
2 яйца
500 грама пилешко филе
100 грама кашкавал
3 домата
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1/4 чаена чаша прясно мляко
5 супени лъжици брашно
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина около 0,5 см, оваляйте ги в брашно и след това потопете в разбитите яйца. Изпържете ги в нагорещено олио от двете страни. Изваждайте ги върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Нарежете лука на тънки полукръгчета, доматите на тънки кръгчета, моркова настържете, чесъна намачкайте. Сварете месото в подсолена вода (може да запържите леко след това, ако желаете).
Намажете дъното на форма за печене с масло и подредете два слоя от тиквичките. Отгоре разпределете месото, нарязано на тънки парчета. Следват лука, моркова и кръгчетата домати.
Разбийте остатъка от яйцата заедно с млякото и настъргания кашкавал и с получената смес полейте пицата. Сложете я да се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 20 - 25 минути (нека се образува златиста коричка).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните видове месо
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Черният чесън и необикновената му история
- Печено месо с гъби и яйчена заливка с топено сирене
- Мариновани пилешки хапки
- Чесън
Коментари към Пица от тиквички с пилешко, кашкавал и чесън