Пилешки гърди с боб, домати и кашкавал
Необходими продукти:
1 парче пилешки гърди
3 чаени лъжици микс от подправки (сол, черен и червен пипер, кимион, чесън на прах и друго по ваш избор)
450 грама консервиран боб
50 грама кашкавал за поднасяне
1 домат за поднасяне
2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на малки парчета.
Обилно ги поръсете с подправките.
Разбъркайте хубаво и оставете за 5-10 минути, за да може месото да поеме ароматите.
Сгорещете зехтина в тиган и изпържете гърдите от едната страна до образуването на коричка. След това обърнете от другата страна и нека се пържи до готовност. Става бързо, затова внимавайте да не се получи много сухо. Точното време зависи от големината на парчетата.
Тъй като бобът е консервиран, ще трябва само да го затоплите. Изсипете го в чиния и върху него сложете пилешкото.
Поръсете с настърган кашкавал и добавете нарязан на кубчета домат.
Вариант е да поднесете ястието със заквасена сметана, да напръскате с лимонов сок и да поръсите с пресни зелени подправки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Как и колко да варим различните видове месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешки гърди с боб, домати и кашкавал