Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто

Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто

от 21 яну 2016г.
Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2 парчета пилешки гърди
200-250 грама гъби
4 неголеми картофа
2 големи моркова
2 стръка целина
1 глава лук
1 чаена чаша зелен грах
1-2 скилидки чесън
3 супени лъжици брашно
15-20 грама масло
1 чаена чаша пилешки или зеленчуков бульон (може вода)
2 чаени чаши прясно мляко
сол и смлян черен пипер на вкус
по една щипка кайенски пипер и индийско орехче
1 яйце
бутер тесто
зехтин


Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди и зеленчуците на приблизително еднакви по големина кубчета.
В дълбок тиган сгорещете 1-2 супени лъжици зехтин и изпържете в него лука в продължение на 5-7 минути. След това прибавете месото и нека се приготвя около 5 минути, докато придобие златист цвят.
Ред е на гъбите, сложете и тях в съда, подсолете и пържете 5-7 минути на силен огън. Добавете чесъна, 30 секунди по-късно маслото и разбъркайте. Сложете брашното и останете продуктите да се приготвят, като разбърквате, докато брашното ги покрие и започне да променя цвета си (около 2-3 минути). Налейте бульона/водата, след минута прясното мляко и прибавете картофите, морковите, целината и подправките. Когато течността заври, затворете съда с капак и нека ястието се задушава на слаб огън до готовност на зеленчуците (около 12-15 минути), като през това време разбърквате периодично. Накрая сложете граха и след 3-5 минути свалете тигана от котлона.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Разточете тестото (ако е замразено, предварително го размразете) и от него изрежете кръгове, които да са по-големи от отвора на гювечетата, които ще използвате.

Разпределете сместа от зеленчуците, месото и гъбите в подготвените съдове заедно със соса.

Разбийте леко яйцето с 1-2 супени лъжици вода и намажете гърлата на гювечетата. Затворете ги с тестото, което също намажете с яйцето. Направете по повърхността няколко дупки, за да може да се изпарява течността през тях.

Запечете в загрятата фурна за около 10-12 минути, "капачетата" ще придобият златист цвят.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Гювечета от ориз с гъби, чесън и сметана Гювечета от ориз с гъби, чесън и сметана
  • Гювечета от картофи с гъби и лук Гювечета от картофи с гъби и лук
  • Гювечета от ориз с гъби, зеленчуци и чесън Гювечета от ориз с гъби, зеленчуци и чесън
  • Пилешки пилаф в гювече Пилешки пилаф в гювече
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв. / 1.18 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв. / 1.64 €

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
88.02лв. / 45.00 €

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

Коментари към Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто
    www.framar.bg 
    на 21 November 2025 в 06:31
    Коментирайте "Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Ливадна виолетка
  • Едра орешарка, Едра миризливка
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Ливаден пачи крак
  • Полската сърнела
  • Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
  • Виолетка, Боровинка, Синьовица
  • Мариновани гъби (без предварително варене)
  • Кафяво - червена миризливка
  • Полска печурка, Червенушка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Електроконвулсивната терапия при депресия може да причини сърдечни проблемиЕлектроконвулсивната терапия при депресия може да причини сърдечни проблеми

Електроконвулсивната терапия при депресия може да причини сърдечни проблеми

от 20 ное 2025г.Прочети повече
Антибиотикът сорфеквилин може да промени начина на лечение на туберкулозаАнтибиотикът сорфеквилин може да промени начина на лечение на туберкулоза

Антибиотикът сорфеквилин може да промени начина на лечение на туберкулоза

от 20 ное 2025г.Прочети повече
Мертенсия паникулата, Висока синя камбанкаМертенсия паникулата, Висока синя камбанка

Мертенсия паникулата, Висока синя камбанка

от 20 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 20 дни, 19 часа и 28 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 30 дни, 15 часа и 41 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛАРОКСИН XR твърди капсули с удължено освобождаване 75 мг * 30

СУПЕР ЧАГА таблетки * 120 MUSHROOM WISDOM

ВИТАЛЕРС ВИТАМИН A + E капки 30 мл

КРЪВЕН ЗДРАВЕЦ тинктура 100 мл БИОТИКА

АМРИТА МАСАЖНО ОЛИО С РОЗА ДАМАСЦЕНА 330 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДУСПАТАЛИН капсули 200 мг * 30 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:10:48

ФЛУАНКСОЛ таблетки 0.5 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:08:13

ДОКСАЗОСИН таблетки 4 мг * 30 ЧАЙКАФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:06:47

ПРОФИХОЛ ПЛЮС таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:04:39

ПИРАЦЕТАМ прах за перорален разтвор 1200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:03:56
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival