Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Гювечета от ориз с гъби, чесън и сметана

Гювечета от ориз с гъби, чесън и сметана

от 31 авг 2018г.
Гювечета от ориз с гъби, чесън и сметана - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама гъби
  • 1-2 глави лук
  • 1-2 моркова
  • 1,5 чаени чаши ориз
  • 6-8 скилидки чесън
  • 4-5 супени лъжици олио
  • 3-4 супени лъжици краве масло
  • 1/2 чаена чаша течна сметана
  • сол, копър, черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Измийте ориза в голямо количество вода, като разтриете зърната между дланите си, за да отстраните обвивката им.

Главите кромид и морковите обелете, след което лука нарежете на полукръгчета, а морковите - на сламки.

Гъбите измийте, подсушете и нарежете на плочки.

Сгорещете олиото в тиган на силен огън и в него изпържете гъбите, докато се зачервят, като междувременно разбърквайте.

След това добавете лука, морковите и пържете още няколко минути.

Измийте копъра, подсушете го и нарежете.

На дъното на глинени гювечета сложете по няколко лъжици гъби със зеленчуци, след това ориз, смесен с копъра (тази смес да заеме около 2/3 от съда).

Поръсете с черен пипер, подсолете и залейте съдържанието на гювечетата с вода, чието количество да бъде около 1 сантиметър над ориза.

Сложете по няколко скилидки чесън в ориза и сложете съдовете във фурната за половин час (градусите да бъдат 180).

Когато извадите гювечетата, проверете ориза, той трябва да е почти готов. Сложете по малко масло в гърнетата и налейте по 2-3 супени лъжици готварска сметана във всяко.

Увеличете градусите на фурната до 200 и върнете гювечетата в нея за още 10 минути.

Готовото ястие поднесете горещо.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:
  • Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто
  • Гювечета от картофи с гъби и лук Гювечета от картофи с гъби и лук
  • Гювечета от патладжани със сос от касис Гювечета от патладжани със сос от касис
  • Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Гювечета от ориз с гъби, чесън и сметана

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гювечета от ориз с гъби, чесън и сметана
    www.framar.bg 
    на 07 July 2025 в 20:10
    Коментирайте "Гювечета от ориз с гъби, чесън и сметана"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Свинско с гъби в сметана
  • Пържени гъби със сметана и лук
  • Ливаден пачи крак
  • Зимна припънка, Зимненка
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Гювечета от патладжани със сос от касис
  • Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
  • Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
  • Двуспорова печурка
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2112 дни, 4 часа и 23 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2225 дни, 8 часа и 33 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 3 дни, 8 часа и 11 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 10 дни, 4 часа и 20 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 11 дни, 21 часа и 2 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 24 дни, 3 часа и 53 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БАХ КАПКИ ЗА СЪН 20мл

АГИВА BODY FRUIT SALAD ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С РОЗОВА ВОДА И КАКАОВО МАСЛО 200 мл

АЛКАДЖИН ИЗМИВАЩ И УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 250 мл

КАНАДЕРМ ХЕМОКС ГЕЛ 40 г

КОЛОИД СРЕБЪРНА ВОДА 30 ppm 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 17:26:13

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: Ваня Тодорова от 07 юли 2025г. в 17:20:43

КЛИОН - D вагинални таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:30:58

ПИОКТАНИН солуцио 1 % 20 мл.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:29:15

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:26:06
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival