Телешки гювечета с картофи и сушени сини сливи
Необходими продукти:
1 килограм телешко месо
10 сладки картофа
3-4 глави лук
100 грама сушени сини сливи (може да замените със сушени кайсии)
копър и магданоз на вкус
мазнина за пържене
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото, нарежете на малки парчета, овкусете със сол и смлян черен пипер и запържете в нагорещено олио.
В отделен съд изпържете до златисто нарязания на кубчета лук.
Картофите обелете, тях нарежете на кубчета.
Зелените подправки накълцайте.
Залейте сушените сини сливи с вряща вода за 7 минути, след това отцедете течността и нарежете плодовете.
Разпределете така подготвените продукти в гювечета и затворете с капаци. Поставете ги във фурната и нека се приготвят до готовност на месото.
Добър апетит!
Снимки: oprigotov.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
- Печени червени чушки с четири вида сирена
- Гювечета със свинско, маринован лук, гъби и картофи
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Бързо гювече в тиган
- Гювечета
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Бързи гювечета с картофи, гъби и яйце
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
Коментари към Телешки гювечета с картофи и сушени сини сливи