Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук
- 400 грама телешко месо
- 500 грама пресни картофи
- 2-3 моркова, обелени и нарязани на едро
- няколко стръка пресен магданоз
- 10 грама къри на прах
- сол, черен пипер според вкуса
- 1 стрък мента, ситно нарязан
- 50 грама масло за запръжка
- 100 милилитра тъмна бира
Начин на приготвяне:
Обелете, нарежете картофите на кубчета и ги изплакнете. Подсушете и оставете настрана. Обелете лука и го нарежете. Задушете го в сгорещеното масло и прибавете месото. Намалете мощността на огъня и гответе под капак за 15 минути. След това прибавете картофите, морковите, кърито, солта и черния пипер. Разбъркайте и овкусете с листенцата магданоз и мента. Налейте бирата и задушете ястието на тих огън в продължение на час и половина. Ако е необходима течност, то прибавете една чаена чаша топла вода. В случай, че не искате много бульон, не наливайте. Поднесете ястието топло, гарнирано с нарязани пресни подправки.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.twosleevers.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешко месо с броколи и сос
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Чили кон карне с царевица
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
Коментари към Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира