Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира

Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира

Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира - изображение

Необходими продукти:


  • 1 голяма глава лук
  • 400 грама телешко месо
  • 500 грама пресни картофи
  • 2-3 моркова, обелени и нарязани на едро
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 10 грама къри на прах
  • сол, черен пипер според вкуса
  • 1 стрък мента, ситно нарязан
  • 50 грама масло за запръжка
  • 100 милилитра тъмна бира


Начин на приготвяне:


Обелете, нарежете картофите на кубчета и ги изплакнете. Подсушете и оставете настрана. Обелете лука и го нарежете. Задушете го в сгорещеното масло и прибавете месото. Намалете мощността на огъня и гответе под капак за 15 минути. След това прибавете картофите, морковите, кърито, солта и черния пипер. Разбъркайте и овкусете с листенцата магданоз и мента. Налейте бирата и задушете ястието на тих огън в продължение на час и половина. Ако е необходима течност, то прибавете една чаена чаша топла вода. В случай, че не искате много бульон, не наливайте. Поднесете ястието топло, гарнирано с нарязани пресни подправки.

задушено телешко в бира

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.twosleevers.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлИсторияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаБотаникаСнимкиДиетиНовиниЛечения