Картофи в гювече с яйце и прясно мляко

Необходими продукти:
2 големи картофа
2 яйца
4 супени лъжици прясно мляко
олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. Обелете и нарежете на тънки парчета картофите и поръсете с избраните от вас подправки или просто със сол.
Вземете две гювечета и на дъното на всяко от тях налейте по мъничко олио. Разпределете картофите на слоеве (във всяко гювече по 1 голям нарязан картоф), затворете съда с капак и сложете във фурната за 10 минути. След това ги извадете, махнете капака и изсипете по едно яйце, смесено с прясно мляко (2 супени лъжици мляко + 1 яйце, може да посолите, ако желаете). Повече не затваряйте гювечетата. Върнете ги обратно във фурната за още 10 минути.
Съвети:
- Яйцата се добавят, когато гювечетата са добре затоплени;
- Не тъпчете съда с картофи, защото след добавянето на яйцата, обемът значително се увеличава.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картоф
- Девет ползи от картофените обелки
Коментари към Картофи в гювече с яйце и прясно мляко