Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Шарен боб в гювеч с бекон и чесън

Шарен боб в гювеч с бекон и чесън

от 06 юли 2016г.
Шарен боб в гювеч с бекон и чесън - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 450 грама шарен боб
  • сол кашер
  • 340 грама бекон, нарязан на кубчета
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 чушка халапеньо, нарязана на ситно
  • 3 скилидки чесън, пресовани или настъргани на ситно
  • 400 грама домати от консерва, намачкани
  • 6 чаени чаши домашен пилешки бульон
  • 2 дафинови листа
  • голяма шепа пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  • Поставете боба в голяма купа и го залейте с толкова вода, колкото да го покрие с 5-6 сантиметра.
  • Добавете 2 супени лъжици сол кашер, разбъркайте и го оставете да се накисне в продължение на минимум 8 часа, а най-добре за през нощта. Изплакнете и отцедете.
  • Запечете бекона в голяма тенджера на средно силен огън, докато се разтопи мазнината и започне леко да покафенява.
  • Добавете лука и лютата чушка и ги сотирайте за около 4 минути.
  • Прибавете чесъна и гответе още 30 секунди, като бъркате непрекъснато.
  • Изсипете намачканите домати и оставете сместа да къкри около 3 минути, докато леко се сгъсти.
  • Добавете боба, пилешкия бульон, дафиновите листа и 2 супени лъжици сол кашер. Разбъркайте и оставете да заври.
  • Загрейте фурната до 220 градуса и прехвърлете боба в гювеч.
  • Сложете капака и гответе в продължение на 1 час или докато бобът уври напълно.
  • Открийте гювеча и запечете боба, според вкуса.
  • Извадете дафиновите листа и ги изхвърлете.
  • Подправете със сол, ако е необходимо, поръсете с пресен магданоз и поднесете.

Приятен апетит!

Снимка: seriouseats.com

Още по темата:
  • Задушена царевица с бекон и кашкавал в хлебно гювече Задушена царевица с бекон и кашкавал в хлебно гювече
  • Супа от бял боб с бекон и чесън Супа от бял боб с бекон и чесън
  • Гювечета от треска с боб и зеленчуци Гювечета от треска с боб и зеленчуци
  • Супа минестроне с бекон Супа минестроне с бекон
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
76.00лв.

ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл

АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
34.80лв.

АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл

БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
27.00лв.

БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл

ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
2.50лв.

ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА

БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
14.00лв.

БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА

КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
52.80лв.

КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД

Коментари към Шарен боб в гювеч с бекон и чесън

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 17:54
    Коментирайте "Шарен боб в гювеч с бекон и чесън"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
  • Боб с пилешко месо
  • Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
  • Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
  • Домашно лечение на синузит с чесън и мед
  • Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
  • Руладини с бекон на фурна
  • Запечен боб с наденица и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2108 дни, 2 часа и 7 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2221 дни, 6 часа и 18 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 6 дни, 2 часа и 5 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 18 часа и 46 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 20 дни, 1 час и 37 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 8 часа и 39 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДАРОВИТА КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г

ЛЮКСЕОЛ ЧАЙ Ф-Р РАСТЕЖ КОСА * 30 337925

ЛЮКСЕОЛ МАСЛО СУХО КОСА/ТЯЛО 100мл 335419

КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 G ЗЛАТИСТО ТЪМНО КЕСТЕНЯВО

БЕТИНА БАРТИ СВЕЖА МЕНТА ДУШ ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ - РЕФРЕШ ЕЪР - 500 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 17:45:48

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ - РЕФРЕШ ЕЪР - 500 мл

Коментар на: Дамян Стоянов от 03 юли 2025г. в 17:15:49

Задължително ли е да купите подарък на лекуващия лекар/персонала след изписване от болницата?

Коментар на: Дафи от 03 юли 2025г. в 16:33:57

Ревматоиден артрит

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:11:03

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:09:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival