Най-вкусният пилешки бульон
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета /фенери, крилца и т.н./
- 1 средно голяма глава лук
- 2 големи моркова
- 1/2 праз лук, само бялата и светло зелената част
- 100 грама целина
- 1/4 чаена чаша пресен магданоз
- 1 дафинов лист
- 2 чаени лъжички мащерка
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 7-8 чаени чаши студена вода
Начин на приготвяне:
- Измийте, обелете и нарежете зеленчуците на едро.
- Поставете пилешкото в голяма тенджера и добавете зеленчуците.
- Прибавете магданоза, дафиновия лист, мащерката, солта и черния пипер.
- Залейте със студена вода, докато се покрият напълно.
- Загрейте на силен огън, докато бульонът заври и намалете котлона.
- Оставете го да къкри на бавен огън в продължение на 2 часа, като отстранявате периодично образувалата се пяна.
- Прецедете бульона и го оставете да се охлади напълно. Съхранявайте в хладилник или фризер.
- Използвайте свареното пилешко месо, за да приготвите друго любимо ястие.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Костен бульон – хранителен състав и ползи за здравето
- Супа от свински кости и зеленчуци
- Пригответе бульон за здрави стави и стомах
- Домашни кубчета пилешки бульон
- Костният бульон - новият хит в отслабването и подмладяването
- Колаген или бульон от свински крачета
- Телешки костен бульон със зеленчуци
- С костен бульон ще решите редица здравни проблеми
- Костен пилешки бульон
- Оризова супа с лимон
Коментари към Най-вкусният пилешки бульон