Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Домашни кубчета пилешки бульон

Домашни кубчета пилешки бульон

Домашни кубчета пилешки бульон - изображение

Необходими продукти:

2 килограма пилешки крилца
2 дафинови листа
2 връзки копър
2 връзки магданоз
1 глава лук
1 стрък праз
2 моркова
1 чаена лъжица смлян черен пипер
4 литра студена вода
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете и измийте всички зеленчуци, нарежете ги на едри парчета.

Сложете крилцата в голяма тенджера, добавете останалите продукти, залейте с водата и поставете на котлона. Когато тя заври, отстранете образувалата се пяна и подсолете. Намалете температурата и оставете да се приготвят в продължение на 3 часа на бавен огън.

След това прецедете, ще се получи около 2 литра бульон.

Върнете бульона върху котлона и нека заври още веднъж. Отстранете колкото може повече от мазнината, която ще се отдели на повърхността и оставете течността да се приготвя на бавен огън около 2 часа, докато се сгъсти и придобие карамелен цвят. През последните 30 минути температурата трябва да бъде минимална.

Готовия гъст бульон налейте в достатъчно дълбок правоъгълен съд. Нека течността се охлади на стайна температура и приберете в хладилника за 6 часа (или за нощ).

Когато извадите, нарежете на квадрати, които увийте в найлоново фолио.

Подредете ги в пластмасова кутия и ги замразете.


Вече си имате готов пилешки бульон за приготвянето на вкусни супи.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиСпорт и туризъмСпортНовиниАнкетиАлт. медицинаЛечения