Домашни кубчета пилешки бульон
Необходими продукти:
2 килограма пилешки крилца
2 дафинови листа
2 връзки копър
2 връзки магданоз
1 глава лук
1 стрък праз
2 моркова
1 чаена лъжица смлян черен пипер
4 литра студена вода
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и измийте всички зеленчуци, нарежете ги на едри парчета.
Сложете крилцата в голяма тенджера, добавете останалите продукти, залейте с водата и поставете на котлона. Когато тя заври, отстранете образувалата се пяна и подсолете. Намалете температурата и оставете да се приготвят в продължение на 3 часа на бавен огън.
След това прецедете, ще се получи около 2 литра бульон.
Върнете бульона върху котлона и нека заври още веднъж. Отстранете колкото може повече от мазнината, която ще се отдели на повърхността и оставете течността да се приготвя на бавен огън около 2 часа, докато се сгъсти и придобие карамелен цвят. През последните 30 минути температурата трябва да бъде минимална.
Готовия гъст бульон налейте в достатъчно дълбок правоъгълен съд. Нека течността се охлади на стайна температура и приберете в хладилника за 6 часа (или за нощ).
Когато извадите, нарежете на квадрати, които увийте в найлоново фолио.
Подредете ги в пластмасова кутия и ги замразете.
Вече си имате готов пилешки бульон за приготвянето на вкусни супи.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Костен бульон – хранителен състав и ползи за здравето
- Супа от свински кости и зеленчуци
- Най-вкусният пилешки бульон
- Пригответе бульон за здрави стави и стомах
- Костният бульон - новият хит в отслабването и подмладяването
- Колаген или бульон от свински крачета
- Телешки костен бульон със зеленчуци
- С костен бульон ще решите редица здравни проблеми
- Костен пилешки бульон
- Оризова супа с лимон
Коментари към Домашни кубчета пилешки бульон