Костен пилешки бульон
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки кости
- вода
- 2 стръка пресен розмарин, листата
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно пилешките кости, отцедете и ги прехвърлете в голяма тенджера.
- Добавете достатъчно вода, за да ги покрие и прибавете пресния розмарин.
- Загрейте тенджерата на средно силен огън и когато водата заври, намалете силата на котлона.
- Варете костите в продължение на 2 часа.
- Оставете бульона да се охлади на стайна температура и го прецедете.
- Прехвърлете пилешкия костен бульон в чист стъклен съд и го съхранявайте в хладилник.
- Използвайте в рецепти за супи и любими ястия.
Приятен апетит!
Снимки: eatthriveglow.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Костен бульон – хранителен състав и ползи за здравето
- Супа от свински кости и зеленчуци
- Най-вкусният пилешки бульон
- Пригответе бульон за здрави стави и стомах
- Домашни кубчета пилешки бульон
- Костният бульон - новият хит в отслабването и подмладяването
- Колаген или бульон от свински крачета
- Телешки костен бульон със зеленчуци
- С костен бульон ще решите редица здравни проблеми
- Оризова супа с лимон
Коментари към Костен пилешки бульон