Супа от свински кости и зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 килограм свински кости
- 3 литра вода
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 1 мек домат
- 4-5 картофа
- сол, черен пипер
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 2-3 стръка мащерка
- 1-2 стръка пресен магданоз
- 50 милилитра бяло вино
за застройката
- 2 жълтъка
- 200 милилитра прясно мляко
- 3 супени лъжици кисело мляко
- 1 супена лъжица брашно
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете костите, налейте водата и подсолете. Оставете ги да се сварят, прецедете бульона, охладете месото и го обезкостете. Прелейте бульона в друг съд, сложете месото, виното и червения пипер.
Обелете картофите, лука, морковите, домата и ги нарежете на кубчета. Сложете ги към врящата течност, разбъркайте и подправете супата с допълнително сол и черен пипер на вкус.
След готовност на зеленчуците поръсете с прясно нарязани магданоз и мащерка. Разбийте жълтъците с млеката и брашното.
Загребете един черпак от чорбата и върнете застройката на тънка струйка. Разбъркайте, разсипете порции и поднесете супата гореща.
Добър апетит!
Източник: www.the350degreeoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Костен бульон – хранителен състав и ползи за здравето
- Най-вкусният пилешки бульон
- Пригответе бульон за здрави стави и стомах
- Домашни кубчета пилешки бульон
- Костният бульон - новият хит в отслабването и подмладяването
- Колаген или бульон от свински крачета
- Телешки костен бульон със зеленчуци
- С костен бульон ще решите редица здравни проблеми
- Костен пилешки бульон
- Оризова супа с лимон
Коментари към Супа от свински кости и зеленчуци