Гювечета от картофи с гъби и лук
Необходими продукти:
8 - 9 картофа
400 грама пресни гъби
1 - 2 супени лъжици настърган кашкавал
4 глави лук
250 грама готварска сметана
50 грама масло
олио
магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете до полуготовност в подсолена вода. Нарежете ги на кубчета и разпределете в гювечета, които предварително сте намазали с масло.
Сварете гъбите и ги нарежете на парчета. Прецедете отварата.
Обелете и нарежете лука, изпържете го в олио. Прибавете към него гъбите и нека се приготвят в продължение на 6 - 7 минути, като разбърквате.
След това сложете сметаната при лука и гъбите, налейте и 1 чаена чаша от гъбения бульон (най-добре да бъде горещ).
Задушете всичко за 5 - 6 минути.
Във всяко гювече сложете от получения сос и поръсете с настърган кашкавал. Най-отгоре полейте с разтопено масло.
Поставете ястието във фурната за около 20 - 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сладък картоф
- Ливадна виолетка
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Гювечета от картофи с гъби и лук