Шишчета от пилешки трътки, обвити в бекон на скара
Необходими продукти:
- 1-2 сурови червени чушки, изчистени
- 10-12 измити и почистени пилешки трътки
- черен пипер, сол и кимион
- лимонов сок и соев сос на вкус
- 100 грама бекон, нарязан фино
- няколко дървени шишчета
- 1 глава лук, нарязана на четвъртини
- зеленчуци по избор за гарнитура
Начин на приготвяне:
В голяма купа сложете нарязани на кубчета чушки, лук, добавете трътките и подправете със сол, кимион, черен пипер, лимонов сок и соев сос. Разбъркайте и оставете сместа на хладно за час.
Завийте трътките в резен бекон, нанижете на дървените шишчета и редувайте със зеленчуците. Загрейте скара и ги изпечете от всички страни до готовност.
Измийте, подсушете зеленчуците, които подбрахте (домати, патладжани, тиквички) и ги гриловайте. Поднесете изпечените шишчета, гарнирани със зеленчуците.
Добър апетит!
Източник: piala.com.ar
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Перфектната марината за пилешко месо
Коментари към Шишчета от пилешки трътки, обвити в бекон на скара