Шишчета от пилешко филе в праз и бекон (на жар)

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешко филе
- 200 грама бекон
- бялата част на 1 голям стрък праз
- 2-3 плодчета хвойна
- смлян червен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на тънки ивици, широки не по-малко от 5 сантиметра, поръсете ги със смлените плодчета хвойна.
Разрежете бялата част на стрък праз напречно на две и листата бланширайте за две минути във вряща вода, след което ги подсушете.
Филето нарежете на кубчета със страна около 3 сантиметра, подправете ги със смлян червен пипер и сол.
Увийте всяко пилешко парченце първо в лента праз, след това в ивица бекон.
Нанижете на шишчета, изпечете на жар за около 6-8 минути, като обръщате от всички страни.
Сервирайте с предпочитан сос.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Шишчета от пилешко филе в праз и бекон (на жар)