Пъстри пилешки шишчета с чили и сок от лайм
Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе
- сол, черен пипер, лют червен пипер сок от един лайм
- зехтин няколко капки
- 1-2 червени чушки, нарязани и почистени
- 1-2 глави червен лук, нарязани
- 1 зелена чушка, почистена и нарязана
- 1 супена лъжица бира
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- дървени шишчета за скара
Начин на приготвяне:
В купичка сипете солта, черния и червения пипер и кърито. Разбъркайте подправките и оставете настрана.
Нарежете месото на кубчета, сложете го в купа и подправете с бирата, зехтина и сока от лайм.
Разбъркайте и наредете на шишчетата кубче пилешко, червена чушка, лук, зелена чушка. Продължете реда докрай и пригответе останалите по същия начин. Подредете шишчетата и ги овкусете с ароматните подправки от всички страни.
Овкусете и зеленчуците. Загрейте скара или барбекю и изпечете шишчетата равномерно за 7-10 минути. Още топли поднесете, акомпанирайте с питие по ваш избор и се насладете на вкуса и аромата им.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: eat-drink-love.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пъстри пилешки шишчета с чили и сок от лайм