Пъстри пилешки шишчета с чили и сок от лайм
Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе
- сол, черен пипер, лют червен пипер сок от един лайм
- зехтин няколко капки
- 1-2 червени чушки, нарязани и почистени
- 1-2 глави червен лук, нарязани
- 1 зелена чушка, почистена и нарязана
- 1 супена лъжица бира
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- дървени шишчета за скара
Начин на приготвяне:
В купичка сипете солта, черния и червения пипер и кърито. Разбъркайте подправките и оставете настрана.
Нарежете месото на кубчета, сложете го в купа и подправете с бирата, зехтина и сока от лайм.
Разбъркайте и наредете на шишчетата кубче пилешко, червена чушка, лук, зелена чушка. Продължете реда докрай и пригответе останалите по същия начин. Подредете шишчетата и ги овкусете с ароматните подправки от всички страни.

Овкусете и зеленчуците. Загрейте скара или барбекю и изпечете шишчетата равномерно за 7-10 минути. Още топли поднесете, акомпанирайте с питие по ваш избор и се насладете на вкуса и аромата им.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: eat-drink-love.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Веган шишчета с тофу и праз
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
Коментари към Пъстри пилешки шишчета с чили и сок от лайм