Пилешки шишчета с домати и лук

Необходими продукти:
- 2 пилешки филета
- 1 сладка чушка
- 1 домат
- 2-3 глави лук
- 1 чаена лъжица подправка за пиле
- 2 супени лъжици зехтин
- 50 милилитра ябълков оцет
- 1/2 чаена лъжица сол
- 100 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Сложете едро нарязания лук в купа, подсолете малко, залейте с водата и оцета, разбъркайте и оставете така за 15 минути.
Филето нарежете на малки кубчета, сложете ги в отделна купа, поръсете с подправката за пиле, подсолете, полейте с 2 супени лъжици зехтин и разбъркайте. След 15 минути месото ще е поело вкусовете и ароматите.
Чушката и доматите превърнете в едри кубчета.
Нанижете така подготвените продукти върху шишчета, редувайки: лук, филе, чушка, филе, лук, филе домат.
Използвайте грил-тиган или скара за изпичането.
Може да поднесете шишчетата с гарнитура от сварени картофи и туршия.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Пилешки шишчета с домати и лук