Пикантни пилешки шишчета със сусам
Необходими продукти:
600 грама пилешко филе
1/2 чаена лъжица лют червен пипер
2 чаена лъжица настърган джинджифил
50 грама захар
2 скилидки чесън
200 милилитра соев сос
1 чаена лъжица сусамово масло
120 милилитра полусладко вино
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на кубчета (около 3 сантиметра страната), настържете джинджифила, чесъна намачкайте.
Следва да направите сос, смесвайки в подходящ съд сусамовото масло, соевия сос, виното, захарта, червения пипер, чесъна и джинджифила. Поставете на котлона. Когато комбинацията заври, намалете огъня и оставете да се приготвя в продължение на 10-15 минути, докато се сгъсти.
В случай че сосът не се сгъсти, добавете 1 супена лъжица брашно и разбъркайте.
Нанижете парченцата месо на дървени шишчета, като преди това намазвате пилешкото с готовия сос.
Отделете половината от соса, с него ще поднесете ястието.
Изпечете шишчетата на скара или в подходящ тиган за около 5-7 минути.
Поръсете готовите шишчета със сусам и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО ЗА ТЯЛО С КАКАОВО МАСЛО И ВИТАМИН Е 250 мл.
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Ползи от соевото мляко за здравето
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Ползи и вреди от консумацията на соеви кълнове
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Сусамово семе - защо е полезно?
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
- Какви са ползите от консумацията на зелен боб едамаме
- Сос Бъфало
Коментари към Пикантни пилешки шишчета със сусам