Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешко филе
- 1 чаена чаша високомаслена готварска сметана
- 1 чаена лъжица горчица
- 3 скилидки чесън
- 3 стръка мащерка
- 100 грама кашкавал
- олио за пържене
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Подправете филетата със сол и черен пипер от двете страни.
Сгорещете тиган и в него запечете пилешкото, докато придобие златиста коричка (отново от двете страни).
Към готварската сметана добавете намачканите чеснови скилидки, горчицата, мащерката, подсолете, сложете малко смлян черен пипер и разбъркайте соса.
Настържете кашкавала.
Подредете месото в тава.
Залейте го с ароматната сметанова течност.
Покрийте със слой от кашкавала и поставете във фурната, която предварително трябва да загреете на 200 градуса.
Необходими са около 20-25 минути термична обработка. Внимавайте да не препечете, за да останат филетата сочни и нежни на вкус.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: takprosto.cc
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе в сос от мед, горчица и чесън
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка