Филе от риба в лимонено-сметанов сос

Необходими продукти:
- 4 рибни филета по избор
- 4 супени лъжици безсолно масло, разтопено
- 1/4 чаена чаша пълномаслена сметана
- 1-2 скилидки чесън, пресовани
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1 1/2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- сол и черен пипер
- 1 1/2 супени лъжици лук, нарязан на ситно
За гарниране:
- лимонови резени
- пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Подредете рибните филета в съд за печене, без да се допират едно до друго.
- Подправете ги от двете страни със сол и черен пипер на вкус.
- В купа смесете разтопеното масло, сметаната, чесъна, горчицата и лимоновия сок.
- Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Разпределете нарязания лук върху рибата и я залейте с лимонено-сметановия сос.
- Печете в продължение на 15 минути.
- Поднесете рибните филета топли, гарнирани с резенчета лимон и пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Риба в медена марината с чесън на фурна
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
Коментари към Филе от риба в лимонено-сметанов сос