Саламура за овкусяване на риба

Рибата е полезна и вкусна, но често става суха при приготвяне, особено ако се пече на скара. За да избегнете това, ви предлагаме да използвате марината, която не само ще овкуси рибата, но ще я направи крехка и няма да се получи суха.
Важно е да не пропускате нито една съставка, защото всяка от тях има своята роля: солеността е тази, която ще консервира рибата и ще я запази, а ледът пък е от значение, ако искате ястието ви да бъде годно за консумация.
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши вода
- 1/4 чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжици бял винен оцет
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/4 чаена чаша тънко нарязан лук
- 4 скилидки чесън, смачкани
- 1 чаена лъжица счукани зърна черен пипер
- 2 чаени чаши лед
Начин на приготвяне:
Комбинирайте водата, солта и захарта в купа и изчакайте кристалчетата да се разтворят.
Прибавете всички продукти, а накрая сложете леда, за да сте сигурни, че маринатата ви е напълно студена.
Изсипете я в голяма торба с цип (или ако имате подходящ буркан) и сложете рибните филета вътре. Затворете ципа на торбичката, като внимателно изкарате въздуха отвътре.
Приберете в хладилника за една нощ, извадете да се темперира рибата за половин час, след което я сгответе по избрания от вас начин.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Избягвайте консумацията на тези 9 вида риби
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Саламура за овкусяване на риба