Сос от крем-фреш с рибен бульон и шафран
Необходими продукти:
- 300 милилитра рибен бульон
- 1 голяма глава шалот лук
- 2 супени лъжици крем фреш (много гъста заквасена сметана с масленост над 28%)
- 3 супени лъжици масло
- голяма щипка шафранови нишки
- прясно смлян черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Накълцайте ситно шалота, изпържете го в 1 супена лъжица от кравето масло за 5 минути (на несилен огън). След това налейте рибения бульон и гответе още 10 минути.
Тогава прибавете крем фреша, подсолете, поръсете с черен пипер на вкус и нека сместа остане върху котлона още 3-4 минути.
След това отстранете от огъня и сложете счуканите шафранови нишки и останалото масло. Затворете съда с капак, изчакайте 15-20 минути (сосът да бъде на топло), разбъркайте отново и тогава поднесете.
Сосът е отлично допълнение към всякакви рибени ястия, които нямат свой сос. Сервира се горещ.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Пилешки пържоли в лимонов сос
Коментари към Сос от крем-фреш с рибен бульон и шафран