Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Сос от крем-фреш с рибен бульон и шафран

Сос от крем-фреш с рибен бульон и шафран

Сос от крем-фреш с рибен бульон и шафран - изображение

Необходими продукти:

  • 300 милилитра рибен бульон
  • 1 голяма глава шалот лук
  • 2 супени лъжици крем фреш (много гъста заквасена сметана с масленост над 28%)
  • 3 супени лъжици масло
  • голяма щипка шафранови нишки
  • прясно смлян черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Накълцайте ситно шалота, изпържете го в 1 супена лъжица от кравето масло за 5 минути (на несилен огън). След това налейте рибения бульон и гответе още 10 минути.

Тогава прибавете крем фреша, подсолете, поръсете с черен пипер на вкус и нека сместа остане върху котлона още 3-4 минути.

След това отстранете от огъня и сложете счуканите шафранови нишки и останалото масло. Затворете съда с капак, изчакайте 15-20 минути (сосът да бъде на топло), разбъркайте отново и тогава поднесете.

Сосът е отлично допълнение към всякакви рибени ястия, които нямат свой сос. Сервира се горещ.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиИсторияЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноЛайфстайлБотаникаХрани и ястияСнимкиДиетиНовиниСпорт