Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пълнен шаран със сос Велюте

Пълнен шаран със сос Велюте

от 21 яну 2013г.
Пълнен шаран със сос Велюте - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

800 грама шаран

150 грама филе от костур

1 глава лук

40 грама бял хляб

1 морков

1 яйце

4 с. л. олио

бял пипер и сол на вкус

За бульона:

1 морков

1 глава лук

1 с. л. захар

2-4 зърна карамфил

5 зърна черен пипер

2 дафинови листа

сол на вкус

магданоз, копър – 1-2 стръка

За соса:

20 грама масло

20 грама брашно

40 мл бяло вино

250 мл рибен бульон

Начин на приготвяне:

Изчистете шарана, отстранявайки люспите и вътрешностите му и го разрежете от страната на корема. След това внимателно и с остър нож филетирайте рибата. Местата, където кожата се свързва с перките, отрежете с ножица. Прекъснете гръбнака в областта на главата и опашката като се стараете да не повредите връзката на кожата с тези части. Отделете останалото месо по гръбнака, а самия него оставете – ще ви трябва за бульона.

Нарежете лука на ситно, а моркова настържете. Половината от лука запържете заедно с моркова в олио. Отделеното месо, филето от костур и сместа от морков и лук смелете с помощта на блендер. Добавете накиснатия във вода и намачкан хляб, сол и бял пипер на вкус, останалата част ситно нарязан суров лук, яйцето. Омесете добре каймата до получаването на еднородна смес.

Напълнете шарана с каймата като придадете вид на цяла риба. Сложете я в съд за печене с капак, прибавете гръбнака, моркова и лука, нарязани на едри парчета, зърната карамфил и черен пипер, дафиновите листа, захарта и зелените подправки. Налейте вода, колкото да се покрие шарана, посолете. Затворете съда с капака и сложете във фурната. Оставете да се готви 1 час и 20 минути при 180 градуса.

Оставете готовия шаран да се охлади в бульона.

Приготвяне на соса:

Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и пържете, бъркайки непрекъснато до получаване на лек розов цвят. След това прибавете бульона, който се получи при приготвянето на рибата и бялото вино. Оставете да ври 10 минути на слаб огън.

Нарежете шарана на парчета, украсете със зелена салата, резени лимон и маслини. Сервирайте със соса!

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто
  • Рулца от пушена сьомга със сос тартар Рулца от пушена сьомга със сос тартар
  • Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос
  • Канелони със спанак и рикота в сос Канелони със спанак и рикота в сос
5.0/5 3 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
16.70лв. / 8.54 €

АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г

АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
16.70лв. / 8.54 €

АРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г

ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
12.00лв. / 6.14 €

ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г

Коментари към Пълнен шаран със сос Велюте

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пълнен шаран със сос Велюте
    www.framar.bg 
    на 01 October 2025 в 13:34
    Коментирайте "Пълнен шаран със сос Велюте"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Риба на пара с домати и чесън
  • Задушена риба в бяло вино със зеленчуци
  • Печено филе от сьомга със салца от авокадо
  • Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
  • Чеснова майонеза със зехтин
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
  • Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
  • Сос от извара и сметана със зелен лук
  • Портокалов сос с шампанско и мед
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Терапия с РНК дава надежда за възстановяване при мускулна дистрофияТерапия с РНК дава надежда за възстановяване при мускулна дистрофия

Терапия с РНК дава надежда за възстановяване при мускулна дистрофия

от 01 окт 2025г.Прочети повече
Създадоха функционални яйцеклетки от ДНК от човешка кожаСъздадоха функционални яйцеклетки от ДНК от човешка кожа

Създадоха функционални яйцеклетки от ДНК от човешка кожа

от 01 окт 2025г.Прочети повече
Лекарствата за отслабване: Достъпни за всички или лукс за малцинаЛекарствата за отслабване: Достъпни за всички или лукс за малцина

Лекарствата за отслабване: Достъпни за всички или лукс за малцина

от 01 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 4 дни, 20 часа и 30 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 13 дни, 23 часа и 30 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АЛАЙВ КЪМПЛИЙТ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ капсули * 60 NATURE'S WAY

А-ДЕРМА ЕПИТЕЛИАЛ A. H. ДУО УЛТРА - ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КРЕМ 40 мл

А-ДЕРМА БИОЛОДЖИ AC ПОЧИСТВАЩ ПЕНЕЩ СЕ ГЕЛ 200 мл

АВЕН КСЕРАКАЛМ НУТРИШЪН ДУШ ГЕЛ 500 мл

ДЕТСКА ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ - емоджи 7 - 12 години 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВОЛТФЛЕКС капсули 550 мг * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 13:29:53

ЦИКАТРИДИНА маз 60 г НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 13:28:35

ВОЛТФЛЕКС капсули 550 мг * 60

Коментар на: Галимир Грозев от 01 окт 2025г. в 13:00:19

ЦИКАТРИДИНА маз 60 г НАТУРФАРМА

Коментар на: Мария от 01 окт 2025г. в 12:30:21

ПРОГЕСТОГЕЛ 1% гел 80 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 10:45:31
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival