Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пълнен шаран със сос Велюте

Пълнен шаран със сос Велюте

от 21 яну 2013г.
Пълнен шаран със сос Велюте - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

800 грама шаран

150 грама филе от костур

1 глава лук

40 грама бял хляб

1 морков

1 яйце

4 с. л. олио

бял пипер и сол на вкус

За бульона:

1 морков

1 глава лук

1 с. л. захар

2-4 зърна карамфил

5 зърна черен пипер

2 дафинови листа

сол на вкус

магданоз, копър – 1-2 стръка

За соса:

20 грама масло

20 грама брашно

40 мл бяло вино

250 мл рибен бульон

Начин на приготвяне:

Изчистете шарана, отстранявайки люспите и вътрешностите му и го разрежете от страната на корема. След това внимателно и с остър нож филетирайте рибата. Местата, където кожата се свързва с перките, отрежете с ножица. Прекъснете гръбнака в областта на главата и опашката като се стараете да не повредите връзката на кожата с тези части. Отделете останалото месо по гръбнака, а самия него оставете – ще ви трябва за бульона.

Нарежете лука на ситно, а моркова настържете. Половината от лука запържете заедно с моркова в олио. Отделеното месо, филето от костур и сместа от морков и лук смелете с помощта на блендер. Добавете накиснатия във вода и намачкан хляб, сол и бял пипер на вкус, останалата част ситно нарязан суров лук, яйцето. Омесете добре каймата до получаването на еднородна смес.

Напълнете шарана с каймата като придадете вид на цяла риба. Сложете я в съд за печене с капак, прибавете гръбнака, моркова и лука, нарязани на едри парчета, зърната карамфил и черен пипер, дафиновите листа, захарта и зелените подправки. Налейте вода, колкото да се покрие шарана, посолете. Затворете съда с капака и сложете във фурната. Оставете да се готви 1 час и 20 минути при 180 градуса.

Оставете готовия шаран да се охлади в бульона.

Приготвяне на соса:

Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и пържете, бъркайки непрекъснато до получаване на лек розов цвят. След това прибавете бульона, който се получи при приготвянето на рибата и бялото вино. Оставете да ври 10 минути на слаб огън.

Нарежете шарана на парчета, украсете със зелена салата, резени лимон и маслини. Сервирайте със соса!

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто
  • Рулца от пушена сьомга със сос тартар Рулца от пушена сьомга със сос тартар
  • Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
  • Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос
5.0/5 3 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
12.00лв.

БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

СОЛГАР РИБЕНО МАСЛО меки капсули 1000 мг * 60
69.80лв.

СОЛГАР РИБЕНО МАСЛО меки капсули 1000 мг * 60

ХИДРОЛИЗИРАН РИБЕН КОЛАГЕН НА ПРАХ 150 гр. ЗДРАВНИЦА
45.40лв.

ХИДРОЛИЗИРАН РИБЕН КОЛАГЕН НА ПРАХ 150 гр. ЗДРАВНИЦА

Коментари към Пълнен шаран със сос Велюте

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пълнен шаран със сос Велюте
    www.framar.bg 
    на 18 May 2025 в 17:20
    Коментирайте "Пълнен шаран със сос Велюте"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Как да приготвите перфектната риба на скара
  • Сос Бъфало
  • Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
  • Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
  • Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
  • Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
  • Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
  • Кашкавален сос Бешамел
  • Класически сос за хамбургери
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2062 дни, 1 час и 33 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2175 дни, 5 часа и 44 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 2 дни, 5 часа и 24 мин.

Какво представлява прозяването

преди 6 дни, 20 часа и 25 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 6 дни, 20 часа и 36 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 6 дни, 20 часа и 43 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival