Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто
Необходими продукти:
8 филии хляб (за сандвичи, квадратни)
8 парчета филе от риба по ваш избор
8 чаени лъжици сос песто
2 яйца
сол на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Изрежете корите на филиите хляб и прокарайте точилката леко по повърхността им. Намажете всяка с по 1 чаена лъжица сос песто и сложете по парче риба. Подсолете на вкус.
Поставете хляба с рибата върху найлоново фолио и навийте внимателно, оформяйки рула. Завържете с подходящ конец и приберете в камерата на хладилника за 15 минути.
Разбийте яйцата с вилица. Махнете фолиото от рулцата, потопете ги в яйцата и изпържете в нагорещено олио до златисто (може да използвате и фритюрник).
След това подредете в тава и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 10 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Как да приготвите перфектната риба на скара
Коментари към Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто