Сос Песто
Необходими продукти:
- връзка пресен босилек
- 100 милилитра зехтин
- 50 грама кедрови ядки
- 50 грама пармезан
- 2 скилидки чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете чесъна на малки парченца, босилека - на ситно, а пармезана настържете. Смесете всички продукти и разбийте с помощта на блендер до получаването на еднородна консистенция. Сосът има зелен цвят и мек вкус. Обикновено се поднася с риба и месо.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос песто от коприва и див чесън с пармезан
- Сос песто от тиквени семена с чесън и магданоз
- Бутер соленки с бекон и кашкавал, песто и пармезан
- Сандвичи с песто от магданоз и риган с ементал и кашкавал
- Макарони с песто от коприва и босилек
- Пригответе си песто от босилек за повече кърма, но не слагайте чесън
- Пица с песто и обикновено сирене
- Печени чеснови картофи с магданозено песто и семена
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Супи за отслабване: Супа с бял боб и песто
Коментари към Сос Песто