Сос Песто

Необходими продукти:
- връзка пресен босилек
- 100 милилитра зехтин
- 50 грама кедрови ядки
- 50 грама пармезан
- 2 скилидки чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете чесъна на малки парченца, босилека - на ситно, а пармезана настържете. Смесете всички продукти и разбийте с помощта на блендер до получаването на еднородна консистенция. Сосът има зелен цвят и мек вкус. Обикновено се поднася с риба и месо.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Пълнени тиквички с козе сирене и сос песто
- Спагети със сос песто от крема сирене и маслини
- Сос песто от бял боб с чесън
- Песто с грах и мента
- Магданозено песто с кейл, тиквени семки и чесън
- Песто
- Сос песто с орехи и пармезан
- Печени чеснови картофи с магданозено песто и семена
- Пържоли с домати, сос песто и тиквички
- Гъбено песто с орехи и пармезан
Коментари към Сос Песто