Сос Песто
Необходими продукти:
- връзка пресен босилек
- 100 милилитра зехтин
- 50 грама кедрови ядки
- 50 грама пармезан
- 2 скилидки чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете чесъна на малки парченца, босилека - на ситно, а пармезана настържете. Смесете всички продукти и разбийте с помощта на блендер до получаването на еднородна консистенция. Сосът има зелен цвят и мек вкус. Обикновено се поднася с риба и месо.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Супи за отслабване: Супа с бял боб и песто
- Бутер соленки с бекон и кашкавал, песто и пармезан
- Сос песто с орехи и пармезан
- Ньоки със зеленчуци и спаначено песто
- Сос песто от тиквени семена с чесън и магданоз
- Макарони с песто от коприва и босилек
- Хрупкави хлебни рулца с рибена плънка и сос песто
- Пригответе си песто от босилек за повече кърма, но не слагайте чесън
- Пържоли с домати, сос песто и тиквички
- Чеснови макарони фрикасе с песто от кейл и магданоз
Коментари към Сос Песто