Пълнена плетеница с два вида песто и моцарела

Необходими продукти:
за тестото
- 400 грама брашно
- 9 грама суха мая
- 3 чаени лъжици разтопено масло
- 2 чаени лъжички сол
- 2 чаени лъжички захар
- 1 разбито яйце
- 200 милилитра прясно мляко
за пълнежа
- 150 грама песто от босилек
- 150 грама песто от сушени домати
- 200 грама нарязана фино моцарела
- 50 грама настърган пармезан
- една супена лъжица сушен риган
за намазване:
- 1 разбит жълтък
- 1 супена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и прибавете сухата мая. Направете среда, в която изсипете смес от разбитото яйце, маслото и прясното мляко, комбинирано със солта и захарта. Замесете тесто и го оставете да втаса.
След това разточете кора и я разстелете върху правоъгълна тава. Направете разрези по краищата, а средата намажете с двата вида песто.
Гарнирайте с моцарелата.
Сплетете тестените изрезки, намажете ги с разбит жълтък, смесен с вода, поръсете с пармезан и сух риган. Изчакайте отново да удвои обема си и изпечете във фурна, загрята на 180 градуса за 30-35 минути. След готовност охладете, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.boredpanda.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Бързи питки без месене
- Пилешко филе Капрезе
- Лимонов кекс с извара
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Как да си направим декорация за сладкиши, торти или десерти с парено тесто
- Парти хапки капрезе
- Моцарела
Коментари към Пълнена плетеница с два вида песто и моцарела